Formaţia Scorpions este un simbol al muzicii rock din întreaga lume şi un model pentru marii artişti din România şi din toate ţările unde a ajuns muzica lor.
Au avut 46 de ani la dispoziţie să intre în istoria muzicii şi nu au stat degeaba. După o carieră în care a lansat 22 de albume şi hit-uri, formaţia din oraşul Hanover, din Germania, pleacă în ultimul turneu. Vor să pună capăt carierei lor în plină glorie.
Turneul albumului "Sting in the tail" va trece prin multe oraşe în care rockerii germani au mai cântat şi se va încheia la sfârşitul anului 2012.
"Rock you like a Huricane", "Send me an angel", "Still loving you" sau celebra baladă "Wind of change" sunt piesele cântate de formaţe de fiecare dată în faţa publicului.
În acest al şaselea concert în România, ei au venit şi cu piese de pe ultimul album ca "Sting in the tail", "The best is yet to come" sau "Raised on rock".
Rudolf Schenker, singurul component al formaţiei din 1965 care încă face parte din Scorpions, împlineşte anul acesta 63 de ani. Klaus Meine, solist din 1970 şi până în prezent, are aceeaşi vârstă. Urmele anilor petrecuţi pe scenă nu se văd.
În spectacole, ei sar, aleargă pe scenă şi susţin concerte o dată la câteva zile în faţa a mii de oameni. Matthias Jabs, James Kottak şi Pawel Maciwoda, componenţii mai tineri, au venit în formaţie în 1978, 1996, respectiv 2003, în anii de activitate formaţia trecând prin multe schimbări în componenţă. "Le strâng mâna şi le spun «Thank you for the music»" Cei care au şansa să cânte în deschiderea ultimului concert Scorpions în România sunt cei de la Trooper, o formaţie de heavy metal lansată în 1995.
Ei au mai cântat şi în deschidera formaţiilor Iron Maiden, W.A.S.P., Manowar sau Nazareth. În iulie vor cânta pe aceeaşi scenă cu Judas Priest și Whitesnake.
"Iron Maiden, Scorpions şi Judas Priest sunt trupele cu care am crescut. Nu trecea o zi să nu le ascultăm", spune Alin Dincă, solistul formaţiei. El admiră aceste trupe mai ales pentru modestia lor. "Au ajuns mari pentru că au o modestie şi o degajare de nedescris. Este total opus faţă de ce se întâmplă în România unde toţi sunt vedete."
Scorpions a fost prima trupă de rock pe care a ascultat-o după revoluţie. "Am primit de la un prieten din Polonia primele două casete originale ale mele şi erau albumele lor."
Trooper trebuie să îşi stăpânească emoţiile atât pe scenă, cât şi înainte de concert, când îşi vor întâlni idolii. "În ultimii 20 de ani am adunat zeci de întrebări, dar cred că o să uit tot când ajung în faţa lor. O să le strâng mâna şi o să le spun «Thank you for the music»".
Scorpions, inspiraţie pentru Adi Despot
Pentru Adrian Despot, solistul "Viţa de Vie", "Animal Magnetism" a fost unul dintre primele albume rock pe care le-a ascultat. "Prin anii 1986-87, am as cultat albumul celor de la Scorpions, iar muzica lor a căzut ca o secure. I-am văzut în concert la Bucureşti în 1993, dar n-am mai simţit acelaşi impact. Muzica lor însă a contribuit la înclinaţia mea spre rock şi pentru asta le mulţumesc", a povestit acesta.
Mike Godoroja, cel care prezintă emisiunea "Unora le place...", de vineri seară de la TVR2, povesteşte despre anii de început ai formaţiei Scorpions. “Era una dintre formaţiile cunoscute şi apreciate în România în anii ’80, mai ales că melodiile lor erau cântate de băieţii de la Compact."
"Scorpions este cea mai renumită trupă hard rock non engleză sau americană care a înregistrat un succes atât de mare. Nu sunt convins că acesta este turneul lor de adio. Mi-ar plăcea să-i revăd şi în anii viitori", a mai adăugat Mike. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/yqKrrGAqGn4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>