Alzheimer – Ce trebuie sa stii si cum poți scăpa de complicații rapid? (P)

Alzheimer – Ce trebuie sa stii si cum poți scăpa de complicații rapid? (P)

O afecțiune neurologică ce determină moartea celulelor de la nivelul creierului și care se manifestă prin pierderi de memorie și declin cognitiv este Alzheimer, un tip de demență care debutează cu simptome blânde, dar care evoluează treptat.

Descoperită de Alois Alzheimer, un psihiatru de origine germană care a descris pentru prima dată simptomele acestei boli, această afecțiune se manifestă prin distrugerea treptată a memoriei și a altor funcții importante. Mai mult de atât, potrivit experților, această afecțiune este cea mai întâlnită formă de demență, iar în cazul pacienților diagnosticați cu această boală celulele creierului se degradează ușor și mor, ducând astfel la un declin la nivelul memoriei.

Alzheimer - cum se manifestă această afecțiune

Conform medicilor, în cazul pacienților diagnosticați cu Alzheimer, creierul își modifică dimensiunile, întrucât se contractă, iar mai apoi cortexul se contractă și el și capătă un aspect stafidit, afectând ulterior zone din creier care sunt responsabile de gândire, planificare și memorie. De cealaltă parte, ventriculele își măresc volumul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alzheimer este o afecțiune care se manifestă, în principal, prin pierderea energiei și a entuziasmului, pierderea interesului pentru activități sociale ori de muncă, iar mai apoi intervine pierdere memoriei pe termen scurt, iar odată cu avansarea bolii, cea pe termen lung. De asemenea, bolnavii de Alzheimer se confruntă cu probleme de vorbire, de coordonare, de orientare, dar și cu stări depresive. Ei se confruntă, printre altele, cu incapacitatea de a plănui ori de a organiza ori de a lua decizii. Odată cu apariția bolii Alzheimer, pacienții se pot confrunta și cu alte afecțiuni, între care ale tiroidei, depresie și deficit de vitamine.

Boala Alzheimer apare, în principal, în cazul persoanelor care au împlinit 65 de ani, însă poate să aibă și debut timpuriu, iar atunci să apară la 40-50 de ani. La început, însă, simptomele sunt blânde, boala manifestându-se prin pierderea obiectelor personale prin casă, dificulatatea de a găsi un cuvânt în timp ce poartă o conversație, uitarea discuțiilor purtate recent ori a evenimentelor care au avut loc, dar și prin uitarea unor date importante, precum aniversări, evenimente.

Alzheimer - cum evoluează această boală neurologică

De asemenea, această afecțiune are trei stadii, fiind o afecțiune de tip progresiv. Astfel, în cazul întâi, pierderile de memorie sunt minore și pot să apară cu mult timp înainte ca boala să creeze probleme serioase. Cel de-al doilea stadiu al bolii este caracterizat de tulburări de memorie notabile și de tulburări de concentrare, întrucât bolnavii își găsesc cu greu cuvintele, își amintesc greu un nume, pierd obiecte și se confruntă cu tulburări de personalitate.

În cazul celui de-al treilea stadiu, pacientul nu mai este capabil să își poarte singur de grijă, întrucât creierul nu mai controlează corpul, iar pacientul devine dependent de cei din jur. Este posibil să uite chiar și persoane, să se confrunte cu tulburări de personalitate serioase, fiind incoerenți în discurs, în a-și controla nevoile fiziologice, să se rătăcească și să se confrunte cu probleme la înghițire.

Cum poate fi tratată boala Alzheimer

Boala Alzheimer nu poate fi vindecată, însă se poate ameliora considerabil, întrucât există medicamente care pot încetini semnificativ evoluția bolii și pot ameliora simptomele. Ba mai mult, conform experților în medicină naturopată, Coenzima Q10, Ginkgo Biloba, acizi grași Omega-3 și calciu coral pot ajuta la combaterea simptomelor date de această boală. Dar cel mai important ingredient este Citicolina, creată de japonezi.

Unul din cele mai apreciate produse naturale la noi in țară care conține toate ingrediente necesare bunei funcționări a creierului , in special cantitatea optimă de Citicolină este Cebraoptim de la Medicinas. Este Aliatul Funcțiilor Cerebrale.

De asemenea, persoanele diagnosticate cu această boală ori care prezintă un risc crescut de a dezvolta această afecțiune ar trebui să practice sport, să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe fructe și legume și sărac în grăsimi. Pe langă Cebraoptim compania oferă gratuit și cartea Alimentația in Afectiunile cerebrale la 2 flacoane comandate.

Detalii pe www.cebraoptim.ro , Telefon : 0723.269.701 .

Produs disponibil în farmaciile Catena și magazine naturiste din toata țara.