Cel mai scump drum forestier din Făgăraş a fost reclasificat temporar de Căncescu drept drum Județean pentru a i se plăti firmei lui Diniță 650 de mii de lei.
Una dintre metodele folosite de baronii locali pentru a arunca banii pe fereastră, direct în buzunarele unor firme prietene, este aceea a reparaţiilor sau asfaltărilor de drumuri. Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, este unul dintre cei care „au performat” în domeniu. DJ 106 este un caz tipic al unui drum judeţean fantomă din judeţul Braşov, folosit ca sifon pentru banii publici.
Aşa-zisul “drum judeţean nr.106”, dintre localităţile braşovene Vlădeni şi Şinca Nouă este, de fapt, un drum forestier plin de gropi.
Drumeagul cel scump al lui Căncescu, în care Căncescu ar fi vărsat 650.000 de lei (potrivit Regiei de Drumuri şi Poduri) sau un milion de euro, spun surse neoficiale, serpuieşte prin pădurea de la poalele Făgăraşului, spre comuna Şinca Nouă. Îngust de doar trei, maximum patru metri, drumeagul trece pe lângă mănăstirea Şinca Nouă, patronată de sfântul Nectarie, prietenul virtuţii, și are aproape opt kilometri de hârtoape, şanturi făcute de căruţe, gropi, noroaie, margini de drum mâncate de şiroaiele de apă.
Drumul pentru care Gotic SA a primit sute de mii de euro de la Consiliul Județean patronat de Aristotel Căncescu nu este circulat mai deloc, nefiind folosit decât pentru mersul la fâneţuri, la stână sau la tăiat de lemne. Autoritățile au „jonglat” cu clasificarea drumului între „comunal” și „județean” cât să poată „investi” banii în reabilitarea făcută de firma lui Ion Diniță.