Allardyce, „combinatorul” demascat al Angliei

Noul selecționer al naționalei din Albion a fost prins în fapt de jurnaliștii britanici când oferea indicații despre evitarea regulamentelor sportive

Abia instalat la cârma naționalei Angliei, în luna iulie, selecționerul Sam Allardyce (61 de ani) a fost „victima” jurnaliștilor de la „The Telegraph”, într-un reportaj de senzație.

Ziariștii britanici s-au dat drept investitori din Asia și l-au rugat pe tehnician să-i ajute cu evitarea regulilor Federației Engleze de Fotbal (FA) în ce privește transferurile. Uluitor, Allardyce a colaborat cu aceștia în acest caz.

„Dascăl” pentru sute de de mii de euro

Cert este că presupușii investitori au fost îndrumați de selecționerul Angliei cum pot fenta regulile forului, de exemplu „third-party ownership” (TPO), cea care se referă la faptul ca un jucător să aparțină și unui terț.

Răul a prins contur pentru Allardyce în momentul în care acesta a acceptat să se deplaseze la Hong Kong și la Singapore pentru a-i învăța și pe alți doritori de aceste „scheme”, în schimbul de 400.000 de lire sterline (aprox. 461.000 de euro).

După publicarea acestei anchete, Sam Allardyce a fost chemat la stadionul „Wembley”, pentru a fi tras la răspundere de oficialii FA, care, cel mai probabil, îl vor demite. Până acum, Allardyce a condus selecționata Albionului doar într-un singur meci, în victoria bifată în Slovacia, 1-0, în preliminariile CM 2018.

Un alt episod jenant

Sam Allardyce l-a succedat pe Roy Hodgson pe banca tehnică a Angliei, după eliminarea în optimile de finală ale Euro 2016. La nivel de selecționer, Anglia a mai avut un caz șocant. În 1999, Glenn Hoddle a demisionat de la cârma Angliei, după un interviu în care a avut un comentariu nepotrivit la adresa persoanelor cu handicap.