Alimentul MINUNE care te menține sănătos indiferent de vârstă. Andeea Sava îți spune marele secret

Jurnalista Andreea Sava a descoperit tainele unui aliment care este benefic pentru întreg organismul. Este vorba despre banalele nuci. Acestea reprezintă o sursă extraordinară pentru buna funcționare a creierului dar contribuie și la „topirea” grăsimilor din corp.

Unele dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase sunt nucile, iar aici nu mă refer doar la nucile clasice care cresc la noi în copacul cu același nume, ci la toată gama: nuci braziliene și pekan, caju, migdale, fistic, alune”, scris jurnalista Andreea Sava pe blogul ei, potrivit dcnews.ro

Beneficii ale nucilor pentru siluetă și sănătate

1. Îmbunătățesc digestia Datorită conținutului mare de fibre. Deci, în cantități moderate, de fapt te ajută să slăbești. Nu mai vorbim că sunt bogate în proteine pentru care organismul depune mai mult efort să le descompună decât pentru carbohidrați, de exemplu.

2. Detoxifiază Îmbunătățesc procesele metabolice și circulatorii iar migdalele ajută la eliminarea metalelor grele din organism.

3. Încetinesc procesele de îmbătrânire Fiindcă sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina E, dar și vitamina C. Conțin și vitamina A, foarte bună pentru piele.

4. Tonifiază organismul Și mai au și proprietăți antiseptice și și antimicrobiene.

5. Remineralizează Da, conțin multe minerale dar și vitamine care ajută la fixarea acestora.

Nucile, oleaginoasele adică, în limbaj de nutriționiști, sunt poate cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. Au, însă, foarte multe calorii așa că trebuie mâncate cu măsură, mai ales dacă nu prea vă omorâți cu sportul.

Cum se mănâncă nucile

Cel mai bine crude. Prin uscare se pierd multe dintre proprietăți. Prăjite în niciun caz, fiindcă le îmbogățiți cu grăsimi nesănătoase și nici sarea nu este bună. Puteți să le coaceți dar poate totuși le mâncați crude.