Femeile îşi doresc întotdeauna cele mai la modă haine şi bijuterii. Dacă aveţi posibilitatea, luna martie este perioada ideală în care să le oferiţi asemenea cadouri, însă nu uitaţi că există şi alimente la modă despre care femeile ar rămâne plăcut surprinse să vadă că le cumpăraţi pentru ele.
Dacă la haine şi bijuterii gusturile femeilor sunt adesea diferite, atunci când vine vorba de alimente, de multe ori gusturile sunt cam aceleaşi. Femeile vor, în primul rând, alimente care să nu îngraşe, să aibă cât mai puţine calorii şi să le menţină pentru cât mai multă vreme, dacă nu cumva chiar pentru totdeauna, tinere.
Pentru cei care au dileme ce cadou să aleagă pentru partenerele lor de viaţă la începutul lunii în care sărbătorim Femeia, le recomandăm cele mai la modă alimente din martie. Totuşi, pentru ca un asemenea cadou să nu fie interpretat greşit (ele s-ar putea simţi nevoite să gătească…din nou), vă recomandăm să aveţi la îndemână şi variantele tradiţionale: flori şi mărţişoare.
Pepene galben
Dulci şi zemoşi, pepenii galbeni încep să se găsească prin magazine odată cu venirea primei luni de primăvară. Reprezintă o sursă serioasă de vitamina C, conform unui articol Huffington Post, o singură felie de pepene conţine jumătate din necesarul zilnic din această vitamină.
Rutabaga
Trebuie să cauţi mult prin magazine ca să găseşti aşa ceva. Rutabaga seamănă foarte mult cu napul, dar este ceva mai mare şi are miezul moale, de culoare portocalie. Rădăcina este un hibrid între nap şi o specie de varză sălbatică. Prima dată a fost descoperită în Suedia şi din acest motiv mai este cunoscută sub numele de “swede" – “suedez". Conţine foarte puţin sodiu şi este o sursă bună de vitamina C.
Anghinare
Sursă excelentă de fibre, precum şi de potasiu şi acid folic. Poate fi gătită la grătar, fiartă sau adăugată la o supă sau chiar lângă o friptură. Există o mulţime de reţete pentru a găti anghinare umplută.
Mazăre
Gustul complet al primăverii poţi spune că îl regăseşti în mazărea dulce şi suculentă care, pe deasupra, mai conţine şi o mulţime de proteine şi vitaminele A şi C. Mazărea poate fi servită fiartă ca garnitură sau în supe sau ciorbe. Pentru cei care îndrăgesc gustul, poate fi aruncată şi peste o salată de legume sau chiar peste pastele fierte.
Cherimoya
Un fruct care reprezintă încă un mare mister pentru mulţi. Cu toate astea, are un ţesut cărnos, moale şi alb, cu o mulţime de beneficii nutriţionale. Potasiu, fibrele şi vitamina C sunt doar câteva dintre minunile pe care le conţine. Fructul poate fi tăiat în cuburi, se adaugă iaur şi un strop de scorţişoară sau nucşoară, având un gust de care vă veţi îndrăgosti instantaneu.
Sparanghel alb
Sparanghelul este cel mai gustos primăvara. În ceea ce priveşte efectele benefice asupra sănătăţii, este o sursă de vitamina A şi C, dar şi de fibre. Spre deosebire de sparanghelul obişnuit, cel alb are o coajă mai tare, uşor amăruie, care trebuie îndepărtată înainte de preparare. Poate fi servit fiert şi cu puţină zeamă de lămâie.
Fasole fava
Acest tip de fasole are un sezon destul de scurt în care se poate găsi, undeva la începutul lunii martie şi până în mai. Conţine cantităţile necesare de acid folic, tiamină şi zinc. Puteţi face de la fasole fava bătută până la aperitive, salate, omlete, supe, paste şi chiar musaca cu ajutorul acestui tip de fasole.
CITIȚI ȘI:
- ALIMENTE LA MODĂ. VEZI ce nu trebuie să îți lipsească din frigider în luna februarie
- Cele mai la modă alimente pentru anul 2012
- VITAMINELE pot fi DĂUNĂTOARE. Află ce vitamină poate "mânca" din masa osoasă
- Dieta draconică prin care un medic vrea să îi facă mai supli pe britanici