Alimentele care îți mențin rinichii sănătoși

Este foarte important ca rinichii să fie sănătoși. Includerea alimentelor prietenoase cu rinichii în dieta ta este o modalitate proactivă de a susține acest organ vital.

Mai jos sunt enumerate câteva dintre cele mai bune alimente prietenoase cu rinichii. Vei observa un accent special pe „alimentele negre,” care sunt apreciate în mod tradițional în medicina chineză și indiană pentru beneficiile lor asupra sănătății rinichilor:

Alimente prietenoase cu rinichii

Semințe de Susan Negru:

Bogate în antioxidanți și grăsimi sănătoase, semințele de susan negru sunt considerate benefice pentru rinichi și pentru sănătatea generală.

Fasole Neagră:

Ridicată în fibre și proteine, fasolea neagră are un conținut scăzut de fosfor, făcând-o o opțiune bună pentru sănătatea rinichilor.

Orez Negru:

Cunoscut și sub numele de orez interzis, orezul negru este plin de antioxidanți, vitamine și minerale care pot proteja rinichii.

Ciuperci Negre (Ureche de Lemn):

Conține nutrienți care pot ajuta la detoxifierea organismului și susțin funcția rinichilor.

Dude:

Bogate în vitamine și antioxidanți, dudele pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și susțin sănătatea rinichilor.

Curmale Negre:

Curmalele negre sunt cunoscute pentru conținutul lor nutritiv și capacitatea lor de a susține sănătatea rinichilor.

Alte sfaturi utile

  • Beți lichide din plin. Apa plata și ceaiurile din plante medicinale contribuie la sănătatea rinichilor. Este recomandat consumul a cel puțin doi litri de apa pe zi. Ceaiul de păpădie și cel de urzica ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a rinichilor, dar previne și apariția pietrelor la rinichi.
  • Mâncați cât mai sănătos. Trebuie îmbunătățită digestia prin consumul de alimente probiotice și prebiotice, alimente bogate în fibre, trebuie crescut consumul fructelor, legumelor și cerealelor integrale. Este indicat că alimentele gătite să conțină cât mai putina sare, iar alimentele bogate în grăsimi să fie evitate.
  • Fară alcool! Consumul excesiv de băuturi alcoolice poate cauza hipertensiune și poate deshidrata organismul.
  • Activități fizice regulate. Sportul îmbunătățește funcțiile rinichilor și îi protejează de boli, de aceea este indicat, pe cât posibil evitarea sedentarismului. Exercițiile regulate sunt bune pentru mult mai multe decât pentru subțierea taliei. Poate reduce riscul de boală cronică de rinichi. Mersul pe jos, alergatul, mersul cu bicicleta și chiar dansul sunt excelente pentru sănătatea ta. Găsiți o activitate care vă tine ocupat și distrați-vă. Vă fi mai ușor să te tii de ea și să ai rezultate grozave.