Cele nouă alimente de mai jos le vedem aproape în toate recomandările nutriţioniştilor dar şi în tot felul de diete. Cercetătorii au aflat ce conţin şi cât sunt de nocive. Concluzia: Au mai multe E-uri, zahăr, grăsimi, sare decât cele nerecomandate în diete.
1. Cerealele din comerţ: Adevărul este că acest produs este plin de calorii şi unele brand-uri, prin adăugarea de zahăr, îl transformă într-un aliment interzis. Este de preferat să alegeţi cereale fără îndulcitori din magazinele cu produse naturiste. După procesare sunt supuse unor pulverizări, care le conferă un înveliş din ulei şi zahăr, pentru a le oferi acel aspect crocant. Alegi cerealele simple, clasice, realizate din cereale integrale, cum ar fi fulgii de ovăz, cerealele psyllium, fulgii de grâu, orez sau hrişcă, care nu conţin zahăr, au o cantitate ridicată de fibre şi pe care le poţi prepara singură, acasă.
2. Iaurtul cu arome: Este la fel de periculos că şi cerealele îndulcite: conţin la fel de mult zahăr şi, de fapt, nu au în compoziţie niciun fruct.
3. Fructele uscate: Par a fi o alternativă sănătoasă la dulciuri, însă sunt pline de zahăr şi de E-uri care le asigura o perioada mai lungă de valabilitate.
4. Produsele “sugar-free": Conţin, că alternativă, aspartam, despre care se ştie că îngraşă. Cei mai mulţi dintre îndulcitori trec printr-un proces chimic care cauzează tulburări digestive.
5. Sucurile “sugar free”: Conţin, de asemenea îndulcitori, care cauzează o creştere a creştere a nivelului insulinei, cauza a îngrăşării. Dacă doreşti la micul-dejun un pahar cu suc de portocale, evită sucul comercial procesat. În schimb, stoarce câteva portocale şi un grapefruit: procesează sucul singur! Amestecă sucul proaspăt cu apă minerală şi un vârf de sare şi obţii o băutură revigorantă.
6. Batoanele de slăbit: Sunt pline de zahăr. Cele mai populare astfel de batoane sunt şi în topul produselor dulci.
7. Sucurile de fructe: Conţin, de asemenea, multă fructoza, şi le lipsesc acele fibre atât de preţioase, de care beneficiezi doar atunci când mănânci fructul că atare. Fibrele protejează organismul de efectele fructozei, încetinind digestia.
8. Popcorn: Se spune despre floricele că nu îngraşă şi reprezintă un aliment sănătos. Este şi adevărat, dacă le pregăteşti singur acasă. Dar cele din “pungi” de la supermarket sau de la cinematograf conţin o cantitate mare de sare şi de grăsimi, care au drept consecinţă o serie de boli, între care şi hipertensiunea arterială. 9. Hummus-ul: S-a răspândit urgent ideea că hummus-ul este un aliment sănătos, fiind recomandat inclusiv de nutriţionişti. Cercetările relevă că are în conţinut atâta sare cât patru pungi de chips-uri şi multe grăsimi.
Cercetătorii îţi fac datoria, informează şi totuşi, aceste produse ce comercializează şi în prezent în toate supermarketurile.