Primarul Londrei, Sadiq Khan, a luat aceleași măsuri ca în Franţa. A anunțat aseară că va anula festivitățile prevăzute în Capitală de Crăciun şi Anul Nou, din cauza creșterii drastice a cazurilor cu varianta Omicron.
„Mai bine un eveniment anulat decât o viață anulată”, este masajul transmis şi de OMS care îi îndeamnă pe oameni să renunțe la planurile lor de vacanță din cauza Omicron.
Sadiq Khan: „Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului. Cu infecţiile de COVID-19 la niveluri record în oraşul nostru şi în Marea Britanie, sunt hotărât să fac tot posibilul pentru a încetini răspândirea noii variante şi pentru a mă asigura că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt copleşite în această iarnă”, a declarat Sadiq Khan.
Nu vor mai fi organizate evenimente în Trafalgar Square de Anul Nou
„Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou. Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului”, a spus priamrul.
În schimb, continuă primarul, „o emisiune spectaculoasă transmisă în direct de BBC, sărbătorind oraşul nostru şi subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de bază a evenimentelor de Revelion la Londra”.
Şi la Paris au fost anulate festivitățile
Londra a luat acelelaşi măsuri ca Parisul, care a anunţat sâmbătă anularea focurilor de artificii şi a concertelor prevăzute pe Champs-Elysées, sau ca Marocul, care interzice organizarea de petreceri în locurile de primire şi a instituit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 00.00 şi 06.00.
De asemenea, șeful OMS a îndemnat la conștientizarea acestei situații, când mai sunt câteva zile până la vacanța de sfârșit de an, subliniind că este mai bine să renunțăm la festivități pentru ca „mâine să putem” sărbători viața”.
„Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp cu familia noastră”, dar pentru a-i proteja, trebuie să ne protejăm mai întâi, ceea ce înseamnă în unele cazuri renunțarea la evenimente. Este mai bine să anulezi acum și să sărbătorești mai târziu decât să sărbătorești acum și să te întristezi mai târziu”, a spus directorul OMS.
În mijlocul celui de-al cincilea val care afectează multe țări și a apariției noii variante Omicron, Tedros și-a exprimat dorința ca „2022 să fie anul în care punem capăt pandemiei”, relatează tylaz.net.
.