Alegerile europarlamentare. Ce scor își asumă PSD și PNL

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu Sursa: inquamfoto/Octav Ganea

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost întrebați dacă PSD și PNL își propun să obțină 50% din voturi la alegerile europarlamentare. În acest context, ambii au dat de înțeles că vor să fie pe primul loc în voturile românilor.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în luna iunie, iar cele două partide urmează că meargă cu liste comune în Parlamentul European.

Alegerile europarlamentare. Ciolacu: „E decizia românilor”

„Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă îşi asumă cele două partide de coaliţie un scor de 50% la europarlamentare, miercuri la Parlament.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus: „Va fi un scor foarte bun. E decizia românilor, nu a mea, a domnului Ciucă sau a colegilor noştri”.

Întrebat câte mandate speră să obțină alianța electorală PNL și PSD la alegerile europarlamentare, Ciucă a menționat că totul depinde de votul cetățenilor, însă el speră la cât mai multe.

La rândul lui, premierul a replicat: „Această alianţă va fi pe primul loc, detaşat”.

Alegeri 2024. Sursa foto: Dreamstime.com

Ciolacu, încrezător că nu va pierde alegerile

Ciolacu a continuat și a spus că dacă scorul la europarlamentare nu va fi de 50% el va demisiona din partid, însă a subliniat că momentan nu a pierdut niciun rând de alegeri.

Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri.

Vă rog frumos nu îmi deranjaţi creşterea. Îmi asum în continuare acelaşi lucru. Eu nu sunt un om înfumurat. Nu suntem nişte lăudăroşi. Nu e vorba că fugim de acest tip de răspundere”, a spus prim-ministrul.

La aceeași întrebare, Nicolae Ciucă a subliniat că, atunci când s-a luat decizia de a merge pe lista comună a PNL și PSD la alegerile europarlamentare, discuția nu s-a axat pe demisie, ci pe mobilizarea activului de partid și a electoratului.

„Rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie. E vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”.