Alege parchetul perfect pentru casa ta, la prețul cel mai bun

Modelul parchetului cât și specificațiile acestuia pot da bătăi de cap celor care trec prin acest schimb de utilități pentru prima oară. Decizia se ia după ce s-a stabilit un buget, care trebuie să fie puțin flexibil din cauza accesorilor pentru montaj

Urmează grosimea stabilită de traficul camerei în care va fi montat și abia apoi modelul.

Primul pas: bugetul

Sunt mii și mii de modele și mii și mii de prețuri. Ideal este să porniți de la suma disponibilă pentru această renovare, apoi să alegeți din variantele rămase. Un metru de parchet laminat de 6 mm, destinat încăperilor cu trafic redus (precum dormitoarele sau podurile) începe de la prețul de 20 de lei și ajunge până la 50 de lei, în funcție de calitatea, modelul și îmbinarea sa.

Apoi există variantele de 8mm sau 12 mm, cu cât grosimea este mai mare, cu atât rezistența parchetului este mai de durată. În același timp, în calculele dumneavoastră trebuie incluse și folia pentru montarea parchetului, care nivelează suprafața și are rol de izolator fonic, termic și antișoc. Aceasta începe de la dimensiunea de 2 mm grosime și, în funcție de materialul și grosimea ei, prețul crește. În calcul trebuie luate și profilurile de trecere, de la îmbinările camerelor și a scă- rilor. Prețul unui profil de trecere din aluminiu este de cca 30 de lei.

Al doilea pas: Traficul

Stabilirea traficului din camere nu este unul dificil. În dormitoare, holuri, cămări și poduri, parchetul poate să aibă o grosime minimă, deoarece traficul este redus. În camera de zi și bucătărie aveți nevoie de un parchet laminat de o calitate și o rezistență mai bună. Dacă placa este prea subțire, în scurt timp poate apărea deplasarea lor și, astfel, apariția „scârțâitului”.

Pasul trei: Culoarea

E ideal să optați pentru modele puțin încărcate, care vor da un aer proaspăt încăperii, însă trebuie să țineți cont și de culoarea acestuia.

Nuanțele închise de stejar auriu sau mahon se potrivesc mai bine în încăperile de mari dimensiuni, cum ar fi camera de zi, dar și în dormitoare, dacă doriți un spațiu mai întunecat pentru odihnă. Pentru crearea efectului se spațiu, alegeți nuanțe calde, iar în bucătării, albul și griul din stejar sau fag merg cel mai bine, lăsând senzația de curat.

Atenție! Specialiștii susțin că este ideal să alegeți o nuanță a parchetului diferită sau în contrast cu cea a mobilierului. În caz contrar, camera va avea un aspect fad, fără viață. O soluție de bun gust este să alegeți nuanța parchetului asemănătoare cu cea a ușilor. Puteți, dacă vă permite spațiul, să încercați diferite îmbinări cu mai multe nuanțe.

Parchetul triplustratifi cat, mai scump, dar mai durabil

Acesta îmbină avantajele și calitățile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafețe moderne. Parchetul triplustratificat are o structură compusă din trei straturi de lemn: stratul superior, stratul de contact și stratul de uzură- este făcut din lemn de esența nobilă, cu grosimea de 4-5 mm. Stratul din mijloc, de legătură, sporește rezistentă mecanică și este compus din remn de rășinoase, cu o grosime de 7 mm. Stratul de bază are o grosime de 4 mm și este, de asemenea, compus din lemn de rășinoase. Această structură stratificată asigură o rezistență deosebită a produsului. La o grosime de doar 14-15 mm, acesta este la fel de durabil ca parchetul din lemn masiv, și chiar mai ușor de montat. Singurul minus, atunci când îl comparăm cu parchetul din lemn masiv, este că nu poate fi recondiționat prin șlefuire și lăcuire.

Activități pentru copii: Decorațiuni din materiale reciclate

Vine vremea activităților în casă, iar pentru asta am pregătit câteva idei creative de a le ocupa micuților timpul: confecționarea unor decorațiuni din materiale recliclate

Brăduțul din conuri

Câteva conuri de brad de dimensiuni mici sau potrivite, un lipici și un carton gros, acesta este inventarul pentru realizarea unui ornament perfect pentru a recrea atmosfera de toamnă. Rotiți cartonul și fixați-l cu lipici. Lăsați la uscat două ore. Apoi plasați fiecare con pe suport, fixându-le și pe acestea cu lipici. Începeți de jos în sus. Lăsați la uscat 24 de ore, apoi puteți să colorați vârfurile conurilor cu auriu sau argintiu.

Ghivece pentru flori din cizmulițe vechi

Nu aruncați cizmulițele vechi sau rupte, ci refolosiți-le ca suport pentru flori. Faceți găuri mici în tălpi, puneți pământul și floarea, apoi udați-le. Prinderea se face prin perforarea materialului și introducerea unui șnur.

Sticlele de plastic devin monstruleți cu bomboane

Câteva sticle de plastic goale, o foarfecă și carioci sau markere dau viață unor recipiente haioase pentru depozitarea dulciurilor sau a obiectelor mici, fiind și o soluție haioasă pentru o pușculiță. Desenați, ca în imagine, conturul monstrulețului apoi colorați, exceptând partea unde se află gura.