Consumul de alcool reduce riscul de dezvoltare a artritei la jumătate, arată un grup de cercetători suedezi. Institutul Karolinska a realizat studii pe 2.750 de oameni, ajungând la concluzia că pentru cei care au consumat echivalentul a cinci pahare de vin pe săptămână riscurile artritei scad cu 50%, faţă de cei care nu consumă alcool, relatează CNN.
Pe de altă parte, experţii în artrită au avertizat că pot interveni alte probleme de sănătate dacă se consumă prea mult alcool.
Participanţii la acest studiu au răspuns şi la întrebări legate de stilul de viaţă, de numărul de ţigări fumate şi de cantitatea de alcool pe care o consumă. În acelaşi timp, au fost făcute analize de sânge pentru a verifica factorii de risc.
Doctorul Henrik Kallberg, unul dintre cercetători, a declarat că acest studiu a scos la iveală şi faptul că fumatul creşte riscul artritei reumatoidale.
(12:57)