Alcool pentru funcţii

Revista presei.

Libertatea

Alcool pentru funcţii

Odată ajunse la Putere, mai toate partidele se confruntă cu o problemă: promovarea oamenilor în funcţiile publice. La Vaslui, şeful filialei PSD, Vasile Mihalache, a dezvăluit că numeroşi subalterni i-au oferit sticle cu băutură pentru a primi funcţii în administraţia locală şi centrală.

Odată ajuns la guvernare, PSD constată că are curţile neîncăpătoare. De la căderea guvernului Năstase nu a mai fost atâta vânzoleală prin sedii. Membrii care în ultimii patru ani şi-au văzut de vAlcool pentru funcţiiiaţa lor, acum se înghesuie să obţină câte un oscior. Cel mai sincer în această p r i vinţă a fost Vasile Mihalachi, preşedintele filialei vasluiene a PSD. El a declarat public că sediul său e luat cu asalt, că s-au achitat cotizaţii n e plătite cu anii şi, mai mult, deja cei care vor câte ceva de la noii puternici ai zilei nu vin cu mâna goală la partid.

Ziua

Criza vazuta din taxi

"De obicei, am clienti dintre oamenii de rand care au intarziat la serviciu, dintre angajatii firmelor mari care deconteaza transportul, iar mai nou, dintre pustanii de bani-gata care merg cu taxiul: sunt multi, ca se unesc 3-4 si iau un taxi pana la scoala. Criza econo­mica? Ne mai amuzam cateodata, da'nici intarzi­atii, nici angajatii de la firmele mari, nici pustanii n-au spus vreodata ca ar fi criza", zice taximetristul.

Gabriel Deaconu, de la Meridian Taxi are o anume nemultu­mire cand e vorba de unele televiziuni. "Vinerea trecuta i-am facut sotiei o surpriza si anume, am dus-o la Busteni", povesteste el. "A doua zi, stateam si eu ca omul la cafea, in camera de hotel, si ma uitam la o televi­ziune foarte pro, daca intelegeti. Ce zicea acolo? Ca-s 5000 de masini pe DN1, ca-s blocaje peste tot, ca si-a decalat lumea conce­diile. Am strans rapid tot si am demarat spre Bucuresti. Am facut o ora si jum'ate pana acasa si abea de am dat de 2-3 masini. Domnii jurnalisti imi stricasera concediul, cu alarmele lor". Deaconu e de acord ca "alarmismul"asta poate functiona si in cazul crizei economice. "Poate fi si manipulare de presa, dar nu e criza", da el asigurari.

Gazeta Sporturilor

Rădoi la Al-Hilal

Olăroiu a insistat pe lîngă şefii lui Al-Hilal să-l cumpere pe Rădoi, care părăseşte Ghencea după aproape 9 ani.

Lovitură de teatru aseară, pe piaţa transferurilor: Mirel Rădoi a fost vîndut la Al-Hilal! Chiar dacă actele nu au fost parafate, cluburile şi jucătorul au căzut de acord în privinţa tuturor clauzelor. În schimbul căpitanului său, Steaua va încasa 5 milioane de euro plus TVA, iar Mirel va încasa 1,2 milioane de euro în fiecare an din cei 4 pe care-i prevede contractul său cu saudiţii! Cosmin Olăroiu declarase în urmă cu 10 zile că şi-l doreşte extrem de tare pe Rădoi la Al-Hilal, însă nimeni n-a crezut atunci că tranzacţia ar avea vreo şansă de reuşită. Gigi Becali spera să-l vîndă la o echipă importantă din Europa occidentală, "acolo unde valoarea îi dă dreptul să joace". În ultimele 48 de ore însă, lucrurile s-au precipitat.

Cotidianul Ce animal ar trebui să fie simbolul Europei? Dar al României?

Parlamentul European a primit o listă a animalelor care s-ar suprapune cel mai bine peste ideea comunitară de pe bătrânul continent. Un istoric, un publicitar şi un europarlamentar propun, pentru cotidianul.ro, câteva simboluri şi pentru România.

“Un animal pentru Europa? Ar fi o idee excelentă. Un animal-emblemă ar apropia mai mult Europa de cetăţenii săi”, a exclamat Jo Leinen, preşedintele Comisiei de Afaceri Constituţionale din cadrul Parlamentului European, la auzul iniţiativei pornite de publicaţia franceză ,,La Tribune’’. Aceasta a înaintat instituţiei o listă scurtă de simboluri europene pe care se află: taurul, broasca ţestoasă, elefantul, leul, bufniţa şi porumbelul, motivând că există puţine simboluri care să ilustreze ideea de Europă în afară de oficialele drapeluri, clădiri oficiale sau “pozele de familie”. Americanii au vulturul lor, ruşii ies la înaintare cu urşi, iar chinezii se asociază cu alţi urşi, panda.

Cancan

Elena Udrea si Catalin Predoiu, colegi de liceu

Ministrul Elena Udrea a fost colega de liceu cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Amandoi au absolvit - e drept, in ani diferiti, deoarece Elena Udrea este mai tanara - liceul "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzau, iar acum sunt ministri ai aceluiasi guvern.

Ministrul Justitiei este cu cinci ani mai mare decat colega lui de la Turism. "Ma gandeam si eu la asta, atunci cand am depus juramantul. Desi am facut acelasi liceu, cand el termina clasa a XII-a, eu abia incepeam studiile liceale. Nu am vorbit pana acum. Prima data, ne-am intalnit la audieri, in parlament, eu fiind membru al comisiei care l-a audiat. Apoi, la juramant (la Cotroceni - n.r.). Este interesant. Cred ca suntem singurul caz ( de acest fel din executiv - n.r.). Liceul nostru din Buzau a dat doi ministri, ambii tineri, in acelasi guvern", ne-a spus vesela Elena Udrea. Adevărul

Infidelii sunt neîmpliniţi sentimental Specialiştii pun infidelitatea mai ales pe seama neîmplinirii emoţionale alături de partenerul sau partenera de viaţă. Un act de infidelitate din partea unei persoane provoacă adesea indignare, dar puţini sunt cei care se gândesc la cauzele problemei.

Câteva sunt lucrurile care stârnesc atât de multă rumoare precum infidelitatea. Dincolo de rumoare, însă, infidelitatea provoacă durere şi sentimente de nesiguranţă. Unii oameni care trec printr-un astfel de episod ajung chiar să-şi piardă definitiv încrederea în potenţiali parteneri. Multă vreme, infidelitatea a fost pusă în special pe seama bărbaţilor. De altfel, multe sondaje arată că bărbaţii sunt mai înclinaţi spre a înşela decât femeile. Totuşi, specialiştii afirmă că, în prezent, la acest capitol, între cele două sexe ar putea fi pus semn de egalitate.

România Liberă 100 de masuri pentru evitarea crizei din Romania

Guvernul rasfoieste in aceste zile un set de 100 de masuri anticriza propuse de sindicate, patronate si bacheri. In momentul de fata, acestea sunt evaluate de catre sindicate si Guvern, iar o varianta finala a masurilor anticriza va fi gata pana pe 20 ianuarie, spune presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Autoritatile vor evalua, in acelasi timp, si costul implementarii deciziilor, care urmeaza a fi aprobate cel tarziu pana pe 22 ianuarie. Bancherii prezenti la reuniune au cerut Guvernului sa alcatuiasca un plan de actiune care sa poata preveni riscul prabusirii sistemului financiar, in cazul in care criza s-a accentua in Romania. "Am cerut Guvernului sa pregateasca un plan de actiune in caz de criza a sistemului bancar, asa cum au procedat si alte tari europene, care include si construirea unui fond pentru ajutarea bancilor care ar putea avea probleme. Nu am cerut bani insa consideram ca este normal ca Guvernul sa-si faca toate socotelile insa sa ia in calcul o posibila accentuare a crizei. Sistemul bancar este vital pentru economie, nimeni nu-si poate permite o criza majora a acestuia", ne-a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele comunitatii bancherilor din Romania.