Al doilea val de coronavirus?  Ce au descoperit oamenii de știință

Experții în boli infecțioase de la Universitatea Syracuse din New York, Statele Unite odată cu venirea sezonului cald, speră ca noul coronavirus să fie asemănător cu virusul gripal.

Savanții au afirmat acest lucru în sensul că prin temperatură mai ridicată, speră ca virusul COVID-19 să fie oprit să se mai răspândească și astfel să aibă timp pentru realizarea unui vaccin.

De asemenea, experţii vorbesc despre un „al doilea val" al epidemiei de coronavirus.

„Vorbim, în acest caz, de un virus respirator, iar acest tip de viruşi ne dau mereu bătăi de cap în timpul sezonului rece, din motive evidente", a declarat, pentru CNN, Nelson Michael, medic specialist în boli infecţioase al armatei americane. Peste 100 de infecţii cu COVID-19 au fost confirmate în Singapore, o ţară cu temperaturi ridicate. Zeci de alte infecţii au fost raportate şi în ţări precum Brazilia, Argentina şi Australia, unde este cald. Acestea sunt dovezi că, totuşi, virusului îi prieşte vremea caldă.

„Gripa obişnuită şi alţi coronaviruşi cunoscuţi, au tendinţa de a acţiona sezonier, cu epidemii care ating apogeul în lunile de iarnă, în emisfera nordică. Cu toate acestea, nu ştim dacă şi Covid-19 va urma aceeaşi tendinţă", a spus Brittany Kmush, expert în sănătate publică la Universitatea Syracuse din New York.

Potrivit specialiștilor, coronavirusul este cel puţin la fel de infecţios precum virusul gripal şi se transmite foarte uşor. Diferenţa este că, în acest moment, nu există vaccin sau vreun tratament de vindecare.

Comparativ cu gripa sezonieră, cu o rată a mortalităţii de 0,1%, noul coronavirus are o rată a mortalităţii, la nivel mondial, de 3,4%, potrivit dcnews.ro