Ajutoare din Europa, pentru sinistraţi

Donaţiile trimise de mai multe ţări europene, pentru zonele afectate de inundaţii, au ajuns astăzi la Arad.

„Unitatea noastră a preluat ca donaţii din partea Slovaciei, Elveţiei, Austriei şi Danemarcei peste 40 de generatoare de curent de diferite capacităţi, ulei de motor şi canistre cu combustibil, care au fost descărcate la Arad în prezenţa delegaţilor. Donaţiile au fost trimise spre zonele calamitate, cu şapte autocamioane ale ISU Arad şi ale inspectoratelor din judeţele limitrofe“, a declarat lt. Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Alte peste 20 de tone de alimente, îmbrăcăminte şi mobilier au plecat cu un TIR spre Valea Vaserului. Ajutoarele au fost trimise de Crucea Roşie Arad,  iar transportul a fost sponsorizat de Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002.

La sfârşitul săptămânii trecute a mai fost trimis, la Iaşi, un camion cu 30 de tone de alimente, pachete igienice, paturi şi dezinfectant, de la Crucea Roşie Maghiară din Bekes, cu care Crucea Roşie Arad are un parteneriat.  (Alex Negru) Copiii sinistraţilor, în tabără la jandarmii hunedoreni

Un număr de 19 copii, din judeţele din nordul ţării unde inundaţiile le-au luat casele, vor petrece 10 zile într-o tabără la jandarmii din Orăştie. Iniţiativa jandarmilor vine în ideea de a ajuta familiile care au rămas fără case şi va avea loc în perioada 6 – 15 august.

„Profund impresionaţi de drama familiilor sinistrate din judeţele Suceava, Bacău, Botoşani, Maramureş, Neamţ şi Iaşi, în semn de solidaritate cu acestea, jandarmii, au propus ca pe parcursul a 10 zile să le asigure copiilor sinistraţi cu vârste între 7 şi 14 ani condiţii de refacere şi distracţie în unităţile Jandarmeriei Române. Astfel, 19 copii dintre care 11 fete şi 8 băieţi din judeţul Suceava, vor petrece acest sejur în mijlocul jandarmilor din Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Aurel Vlaicu” Orăştie”, spune Locotenent colonel Moş Dumitru Marius.

Jandarmii hunedoreni spun că din programul activităţilor nu vor lipsi vizitele la obiectivele culturale şi religioase importante din judeţ, activităţile de cunoaştere a istoriei meleagurilor hunedorene, concursuri interactive, vizionări de filme documentare şi artistice specifice vârstei şi nu în ultimul rând exerciţii demonstrative cu specific militar.

Pe lângă asigurarea spaţiilor de cazare, a fost amenajată o sală de jocuri pe calculator şi o legătură la reţeaua internet pentru menţinerea permanentă a legăturii cu familiile acestora. (Marius Mitrache)

CITIŢI ŞI "Diguri de solidaritate în apărarea sinistraţilor"!