În caz de r?ceal? ?i grip?, medicii recomand? precau?ie ?i în alimenta?ie, pentru c? anumite substan?e pot agrava boala. V? prezent?m alimentele care sunt contraindicate în guturai.
1. CONDIMENTE. Mâncarea prea condimentat? sau alimentele iu?i (piper, hrean, ardei iu?i, mu?tar iute) trebuie consumate în cantit??i moderate, pentru c? produc irita?ii ale mucoaselor, deja vulnerabile. 2. DULCIURI. Globulele albe, care au rolul de a produce anticorpi pentru a lupta cu boala devin letargice atunci când exist? aport prea mae de zah?r în diet?. A?adar, dulciurile, mai ales cele rafinate, trebuie eliminate din diet? pe parcursul r?celii. 3. LACTATE. Exist? studii clinice care arat? c? anumite componente ale laptelui determin? eliberarea de histamine în organism, o substan?? alergen? care contribuie la agravarea congestiei nazale. CAZ RAR LA IA?I. Ce au scos medicii din creierul unei femei
4. ALCOOL. B?uturile alcoolice trebuie evitate, pentru c? deshidrateaz? organismul ?i favorizeaz? eliminarea vitaminei C din corp. În plus, încarc? ficatul suplimentar cu toxine. În cazul în care nu ave?i pofta? de mâncare, consumul de alimente solide nu trebuie considerat prioritar, atât timp cât v? hidrata?i suficient. ?EAPA MERINOS. P?c?li?i cu „saltele de lân? pentru o via?? mai bun?” 5. CAFEA ?I CEAI NEGRU. Au efect diuretic ?i deshidrateaz? organismul, concentrând toxinele care pot duce la apari?ia simptomelor r?celii. Cu sau f?r? medicamente, r?ceala se vindec? în aproximativ o s?pt?mân?. Pentru atenuarea unoe simptome, cum ar fi nasul înfundat, febra, tusea, pute?i apela la paracetamol sau antiinflamatoare, ?i nu la antibiotice.