Aflați în China, Cabral și Andreea Ibaka au dus dorul bucătăriei de acasă

Gheare de găină pane, grăsime de porc frecată cu usturoi, gândăcei cu sos și miriapozi crispy-strips, delicatesele ce se găsesc pe stradă în China au făcut-o pe Andreea să exclame: „Shaorma Dristor e de cinci stele pe lângă mâncarea lor”.

Cabral și soția sa, Andreea s-au întors din China, acolo unde, după cum povestesc cei doi, au găsit atât trecutul cât și viitorul: „A fost prima excursie în Asia și, așa cum ne așteptam, am descoperit o lume nouă - acolo - la capătul Pământului, după 20 de ore de drum. Am plecat o săptămână la Shanghai la o conferință internațională pe tema tehnologiilor de ultimă oră. În cele două zile ale conferinței ne-am simțit în viitor, iar în zilele care au urmat conferinței am vizitat orașul și principalele lor obiective turistice... Oriental Pearl, Zhujiajiao - Veneția Shanghaiului, Templul Jade Buddha, Grădina Yu, Bund-ul - promenada de pe malul râului Huangpu”, povestește prezentatorul „Poveștirilor de noapte” de la Acasă.

Cei doi au fost extrem de uimiți de ciudățeniile de preparate culinare pe care le întâlneai pe stradă: „Mâncărurile, mai ales unele dintre cele de pe stradă, lasă un european cu stomacul interzis: gheare de găină pane, grăsime de porc frecată cu usturoi, gândăcei cu sos și miriapozi crispy-strips... ni se făcuse o frumusețe de dor de-o sarma sinceră, o ciorbă ca la mama acasă și de-un mic. Ba chiar și de-o shaormă! În plus, s-a confirmat ceva ce știam, teoretic, de mult: mâncarea chinezească pe care o mâncăm noi în Europa nu are nicio legătură cu mâncarea chinezească tradițională. Alte gusturi, alte mirosuri, preparate pe care teoretic le-am mai mâncat... nu au nicio legătură cu cele din China”, complează Cabral.

Pentru amândoi, China a fost o experiență de neuitat: „Într-un fel, am găsit în China și trecutul și viitorul, căci parcă sunt prezente amândouă în același loc și-n același timp. A fost o experiență plăcută, speram să mai ajungem prin Asia”.