AFLĂ CÂT DE MULT VEI TRĂI şi cât de sănătos vei fi în funcţie de ANOTIMPUL în care te-ai născut

Dacă nu crezi în horoscop, dar te încrezi în datele ştiinţifice calculate de către specialişti, ai ocazia să afli ce spun statisticile despre influenţa pe care o are anotimpul în care te-ai născut asupra sănătăţii tale.

Temperamentul unei persoane, starea generală de sănătate şi logenvitatea sunt caracteristici asupra cărora are o importantă influenţă anotimpul în care ne-am născut, susţin cercetătorii.

Mai exact, temperatura, cantitatea de lumină, alimentele disponibile într-un anumit anotimp sau chiar virusurile care circulă sunt elemente care influenţează într-o bună măsură dezvoltarea ulterioară a bebeluşului.

Iarna - bărbați plinuți, imaginație bogată, risc de schizofrenie

Bărbaţii care s-au născut iarna şi cântăresc câteva kilograme în plus au o nouă scuză. Conform unui studiu făcut de David Phillips de la Universitatea Southampton din Marea Britanie, după ce au analizat datele obţinute de la 1.750 de bărbaţi, rezultatele au arătat că 13,8% dintre cei născuţi iarna puteau fi calificaţi ca obezi, în timp ce doar 9,4% dintre cei născuţi toamna sufereau de această afecţiune. Specialistul care a realizat studiul susţine că expunerea copiilor la temperaturi ceva mai scăzute, în primele zile de viaţă, predispun la apariţia unui strat mai consistent de ţesut adipos, fapt care poate permite acumularea grăsimilor mai uşor şi la vârste mature. În cazul femeilor, acest fenomen a fost mai puţin vizibil.

Un chestionar realizat în anul 2004 pe 448 de persoane a scos la iveală faptul că persoanele născute pe timpul iernii au o imaginaţie mult mai bogată, urăsc monotonia, sunt cât se poate de curioşi şi ar alege ca hobby în orice moment scufundările sub apă sau săriturile bungee-jumping în locul unui joc de tip Sudoku.

Din punct de vedere al stării de sănătate şi al bolilor pe care cei născuţi iarna le-ar putea dezvolta, un studiu britanic realizat în 1999 şi publicat în New England Journal of Medicine susţine că există un risc mai mare ca ei să dezvolte un tip de schizofrenie sau alte boli mintale. Totuşi, rata persoanelor care suferă de Schizofrenie este de sub 1% din totalul populaţiei.

Primăvara - mai mulţi centimetri înălţime, risc de inflamaţii

Cei născuţi primăvara sunt mai înalţi ca cei născuţi în oricare alte perioade ale anului, conform unu studiu realizat de Gerhard Weber, un antropolog de la Universitatea din Viena. Cu toate astea, diferenţ nu este semnificativă. În medie, cei născuţi primăvara sunt mai înalţi doar cu jumătate de centimetru.

Cât despre problemele de sănătate pe care le-ar putea întâmpina de-a lungul vieţii cei născuţi pe parcursul lunilor de primăvară, un studiu australian a stabilit că riscul este mai mare în cazul inflamaţiilor şi a bolilor de oase.

Vara - somnoroşi, stângaci şi diabetici

O scuză bună pentru cei cărora le place să doarmă până la prânz ar putea fi faptul că s-au născut vara. Un studiu condus de Vincenzo Natale de la Universitatea din Bologna relevă faptul că persoanele născute în lunile de vară se îndreaptă seara către pat cu 19 minute mai târziu decât restul. El susţine că anotimpul în care ne-am născut influenţează în mod direct obiceiurile noastre legate de somn. Cei născuţi vara sunt obişnuiţi cu zilele mai lungi în care îşi pot desfăşura activitatea până la ore mai târzi, ore la care iarna soarele a apus deja.

Un studiu publicat în anul 1994 în revista Perceptual and Motor Skills arată că cei născuţi vara au tendinţa de a scrie, a mânca şi a se ajuta în general de mâna stângă. În cadrul studiului a fost descoperit faptul că cei născuţi în perioada călduroasă a anului reprezintă 41% din totalul persoanelor care scriu cu mâna stângă.

Diabetul este dezvoltat cu preponderenţă de către persoanele născute în luna august, a constatat un alt studiu suedez, publicat în 1999.

Toamna - viaţă lungă, alergii multe

Cei mai longevivi par să fie cei născuţi toamna. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu realizat în Statele Unite şi publicat în Journal of Aging Research. Copiii născuţi în această perioadă a anului au cu 30-50% mai multe şanse ca restul să îşi serbeze ce-a de-a 100-a zi de naştere. Cercetătorii bănuiesc că ar fi vorba despre alimentele pe care mămicile gravide le mănâncă în ultima perioadă a sarcinii, fiind mai multe fructe disponibile în acea perioadă a anului.

Totodată, două studii diferite, unul realizat de nemţi şi altul de japonezi, au ajuns la aceeaşi concluzie în privinţa stării generale de sănătate a celor născuţi toamna: cei mai mulţi dezvoltă diferite tipuri de alergii. Se pare că 53% dintre cei născuţi toamna dezvoltă pe parcursul vieţii alergie la cel puţin un aliment.

CITIŢI ŞI:

  • ALIMENTE LA MODĂ. VEZI ce nu trebuie să îţi lipsească din frigider în luna februarie
  • STUDIU. Explicaţia ştiinţifică ce dovedeşte că bărbaţii sunt mai agresivi şi egocentrişti ca femeile
  • Adaugă sare şi piper VIEŢII TALE SEXUALE prin 5 metode recomandate de specialişti
  • TOP 10 CELE MAI BUNE ALIMENTE pentru sănătatea inimii
  • FĂRĂ INHIBIŢII. Cum diferă fanteziile sexuale ale femeilor de ale bărbaţilor şi când trebuie ele puse în practică