Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate

Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate Aerul condiționat. Sursa foto. Pixabay

Aerul condiționat este aproape nelipsit în majoritatea locuințelor. Deoarece avem parte de temperaturi caniculare greu de suportat, aceste echipamente de climatizare funcționează aproape fără întrerupere, iar facturile la energie electrică sunt pe măsura consumului.

Aerul condiționat poate fi înlocuit

În aceste zile caniculare cu temperaturi de peste 35 de grade în majoritatea regiunilor țării, fără să vrem devenim dependenți de aerul condiționat. Mai jos vă prezentăm câteva metode simple pentru a vă răcori casa fără aparatele de aer condiționat.

Acoperă bine geamurile: Dacă aveți storuri exterioare nu ezitați să le coborâți de tot pentru a estompa căldura de afară. De asemenea, sunt foarte utile și jaluzelele sau draperiile groase de la ferestre. Este recomandat să le țineți trase pe tot parcursul zilei deoarece vor menține răcoarea în locuință.

Aer Conditionat, Ac, Rece, Răcire, AerAerul condiționat poate fi înlocuit. Sursa foto: Pixabay.com.

Stați cu geamurile deschise noaptea: Este una dintre modalitățile care te-ar ajuta să răcorești locuința tinând toate ferestrele și ușile deschise pentru a se crea și un pic de curent. Este bine să deschideți uşile dulapurilor din bucătărie şi din dormitoare deoarece înmagazinează căldură pe timpul zilei. Lăsați totul deschis până la orele dimineții mai ales dacă locuiți pe partea sudică.

Aerul condiționat, înlocuit cu un ventilator

Aerul condiționat poate fi înlocuit cu un ventilator care are un consum de energie mult mai redus. Este de preferat unul de tavan. Și dacă aveți așa ceva acasă, pentru a avea senzaţia de aer condiţionat, puneți un pet cu apă la congelator, iar după ce a îngheațat aşezați-l într-un vas chiar sub ventilator. Paletele ventilatorului vor distribui răcoarea pe măsură ce gheaţa se topeşte.

Ai Generat, Aer ConditionatAerul condiționat poate fi înlocuit. Sursa foto: Pixabay.com.

Fără surse de căldură în perioada aceasta: Gospodinele sunt sfătuite să nu gătească în zilele toride. Este indicat să folosească cât mai mult cuptorul cu microunde.

Aveți grijă și de becurile incandescente: sunt o reală sursă de căldură. Un alt sfat de care trebuie să țineți cont este acela de a evita să folosiți apa caldă pentru duș sau pentru spălatul vaselor.