Echipa naţională Under 21 a României va fi în urna capilor de serie la tragerea la sorţi a barajului Campionatului European de fotbal din 2011. Elevii lui Emil Săndoi vor juca împotriva uneia dintre următoarele echipe: Grecia, Elveţia, Ucraina, Spania, Anglia, Belarus sau Islanda.
Alături de România, la tragerea la sorţi de vineri, de la Herning (Danemarca), în urma capilor de serie vor mai fi selecţionatele Suediei, Olandei, Cehiei, Italiei, Croaţiei şi Scoţiei. Meciurile din barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2011 vor avea loc la 9 şi 13 octombrie, cele şapte câştigătoare urmând să se alăture Danemarcei, ţara gazdă a competiţiei europene, la turneul final din luna iunie a anului următor. INFO POSIBILE ADVERSARE:
Grecia a câştigat grupa de calificare din care a mai făcut parte şi Anglia. A participat de patru ori la turneele finale ale Campionatelor Europene, încheind de două ori pe locul secund, în 1988 şi 1998 (turneu găzduit de România). Vedetele echipei sunt cei doi Papadopoulos, Kyriakos (Schalke 04, 18 ani) şi Ioannis (Olympiacos, 21 de ani). Doar trei jucători din lotul Greciei evoluează în străinătate.
Anglia a încheiat pe locul doi în Grupa 9. Are două titluri europene la tineret, în 1982 şi 1984, şi a obţinut argintul la competiţia din 2009. Majoritatea jucătorilor evoluează în Premier League, vedetele fiind Daniel Sturridge de la Chelsea, Danny Welbeck de la Sunderland şi Jack Whilshere (Arsenal). Antrenorul echipei Under 21 a Angliei este Stuart Pearce.
Elveţia s-a impus în Grupa 2. A ajuns în semifinalele Campionatului European din 2002. Are două prezenţe la turneele finale.Vedetele echipei sunt Fabian Frei, Mario Gavranović (Schalke 04) şi Valentin Stocker (vedeta lui FC Basel).
Ucraina a câştigat o grupă grea de calificare, din care mai făceau parte Belgia şi multipla campioană europeană, Franţa. Finalista turneului din 2006 - singura participare pentru ex-sovietici - este pregătită de Pavlo Yakovenko, fost tehnician în rusia, la Kuban Krasnodar sau FC Rostov. Vedeta echipei esta atacantul lui Vroskla Poltava - Volodymyr Chesnakov. Majoritatea jucătorilor provin de la Dinamo Kiev. Niciun jucător din echipa Under 21 a Ucrainei nu evoluează în afara graniţelor ţării sale.
Spania a încheiat pe locul doi în Grupa 4, în urma Olandei. Ibericii, pregătiţi de Luis Milla, au două titluri europene în palmares, unul dintre ele cucerit la Bucureşti, în 1998. Spania a pierdut un singur meci, cel cu Olanda, la Rotterdam, scor 2-1, şi a remizat de asemenea o singură dată, în Finlanda. De departe cea mai puternică echipă pe care o pot întâlni elevii lui Săndoi, Spania are jucători de clasa, de la portarul lui Atletico Madrid, David de Gea (proaspăt câştigător al Supercupei Europei), la Javi Marinez, campion mondial cu echipa mare a Spaniei în Africa de Sud, sau Diego Capel, Juan Manuel Mata, Bojan Krkic şi Sergio Canales, jucători evaluaţi la peste zece milioane de euro fiecare.
Belarus s-a clasat pe locul secund în Grupa 9, la egalitate de puncte cu Scoţia, însă cu un golaveraj mai slab. Bieloruşii au fost prezenţi la turneul final din 2009, însă, pe hârtie sunt printre cei mai slabi adversari posibili pentru România. Vedeta echipei este atacantul lui Cagliari, Mikhail Sivakov. Islanda a ocupat locul doi într-o grupă din care au mai făcut parte Cehia - câştigătoare - şi Germania. Vedeta echipei este jucătorul lui AZ Alkmaar, Jóhann Berg Guðmundsson.