Adrian Năstase, despre suspendarea lui Băsescu: Un semnal pentru o cruciadă
- Florin Ciornei
- 21 noiembrie 2011, 20:37
Demersul privind suspendarea preşedintelui este un semnal al unui anumit tip de 'cruciade' care presupune, în principal, o operaţiune complexă cu implicarea factorilor de dezbatere din care să rezulte semnificaţia unui astfel de demers, a declarat luni preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.
"Această operaţiune înseamnă nu o suspendare în Parlament a lui Traian Băsescu, este vorba de o înlocuire a regimului Băsescu. Este vorba de o operaţiune mult mai complexă şi care nu este legată numai de Parlament. Problema stilului de politică pe care îl facem în România, problema modului în care trăim în ţară, nu este numai a Parlamentului. Şi atunci, formula pe care noi am decis-o este una etapizată care înseamnă inclusiv implicarea societăţii civile şi a cetăţenilor într-o operaţiune în care se va spune 'domnule preşedinte, numai un om din zece din ţara asta vă mai sprijină şi poate că ar trebui să plecaţi acasă", a declarat Adrian Năstase azi la RTV, potrivit Agerpres.
El a detaliat că nu este vorba despre o chestiune 'numai pentru mâine', ci este o operaţiune în care să se spună 'ne-am săturat de acest stil care încalcă în picioare atribuţiile Guvernului, primului-ministru, Curţii Constituţionale, FMI, Guvernului în relaţia cu FMI'.
'Deci, dacă vrem să trăim într-o ţară cu regim totalitar, este în ordine. Noi am dat semnal pentru un anumit tip de cruciadă, o discuţie care va implica şi grupurile parlamentare, cu un listing cu ce s-a întâmplat şi cu încălcările constituţionale ale lui Traian Băsescu. Este o operaţiune în care trebuie să ne implicăm cu toţii dacă mai vrem să avem un stat democratic', a argumentat liderul social-democrat.
Potrivit acestuia, 'fiecare poate să stea acasă şi să aştepte viitoarele acţiuni ale lui Traian Băsescu - de fraudare a viitoarelor alegeri, racolarea de primari, crearea de partiduleţe care să ciupească din electoratul stângii.
"Dar vreau să înţelegeţi acest semnal ca punct de plecare, ca demers într-o bătălie în care. până la urmă, încercăm să salvăm revenirea la o viaţă democratică. (...) Nu cred că vom merge în Parlament decât la acel moment în care vom avea siguranţa că obţinem un vot convenabil", a mai spus Adrian Năstase.