Nu de puține ori s-a întâmplat ca pâinea pe care o cumpărăm să se strice înainte de a apuca s-o consumam, lucru frustrant dacă ne gândim că sunt bani aruncați pe fereastră.
Acest aspect este însă influențat și de modul de depozitare al pâinii. Există unele trucuri care ne ajută să păstrăm pâinea proaspătă mai mult timp, trucuri care ne sunt la îndemână și care fac diferența.
În primul rând ar trebui să avem în vedere tipul de pâine pe care îl cumpărăm. Este de preferat pâinea întreagă față de cea feliată, întrucât ea rezistă mai mult.
Pâinea cu crustă mai groasă va rezista mai mult, întrucât crusta protejează interiorul de oxigen, iar prospețimea se va menține mai mult timp.
De asemenea, foarte important este ca pâinea să fie tăiată de la mijloc. Feliile se vor tăia apoi, fiecare în parte, de la mijloc spre margine, iar cele două jumătăți rămase se vor păstra una lângă alta, lipite.
Nu în ultimul rând, pâinea trebuie păstrată într-o cutie specială de pâine sau într-o pungă pentru a i se păstra prospețimea mai mult timp.