Acuzații privind campania electorală. Aceste lucruri au dus la atentatul împotriva lui Donald Trump

Sursa foto: Facebook/Donald Trump

Acuzații privind campania electorală. Aceste lucruri au dus la atentatul împotriva lui Donald Trump. În prezent, FBI examinează motivele care l-au determinat pe Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani, să încerce să-l ucidă pe fostul președinte Donald Trump cu o pușcă la un miting electoral din Butler, Pennsylvania.

Acuzațiile de apariție a extremismului sunt legate de tensiunea din societatea americană, tensiune care a fost atribuită campaniei electorale de editorialiștii americani și politicienii democrați și republicani, deopotrivă.

Imagine a glonțului care a fost tras asupra Donald Trump în tentativa de asasinare

O națiune întreagă se întreabă dacă polarizarea politică din țară a devenit prea severă la o zi după tentativa șocantă de asasinat a fostului președinte Donald Trump la un miting de campanie din Pennsylvania. Liderii au răspuns la apeluri de calmare, condoleanțe și șoc, potrivit NBC News.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat într-un interviu acordat duminică la NBC News: „Suntem cu toții americani și trebuie să ne tratăm unii pe alții cu demnitate și respect”.

El a continuat să vorbească despre acuzațiile pe care aliații lui Trump îl atribuie președintelui Joe Biden, care a folosit expresia „bullseye” (țintă) într-un eveniment de campanie.

Duminică, Johnson a comentat comentariile lui Biden, spunând: „Știu că nu a vrut să spună ceea ce se subînțelege acolo”, dar a adăugat: „Acest tip de limbaj de ambele părți ar trebui să fie eliminat”.

Acuzații privind campania electorală, un fost congresman democrat, Tulsi Gabbard, a criticat retorica lui Donald Trump

Un fost congresman democrat, Tulsi Gabbard, a criticat retorica lui Donald Trump. Ea a afirmat că o „consecință logică a comparării repetate” a fostului președinte cu Adolf Hitler a dus la împușcăturile. Gabbard a declarat: „La urma urmei, dacă Trump ar fi cu adevărat un alt Hitler, nu ar fi datoria lor morală să îl asasineze?”, adăugând că se roagă „și pentru țara noastră”.

 

Un candidat la Senat din Pennsylvania, care a asistat la atentatul la viața fostului președinte Donald Trump sâmbătă, a caracterizat incidentul ca fiind „foarte înfricoșător” și a cerut națiunii să reducă tensiunile politice.

Consflictul de idei nu trebuie înlocuit cu violență

Prezent ân primul rând la mitingului lui Trump, Dave McCormick, a susținut că, deși americanii au un „conflict de idei”, acesta nu ar trebui să includă niciodată violență fizică împotriva candidaților. Nu trebuie să folosim violența pentru a promova agenda politică. El a declarat că acest lucru trebuie redus în general.