Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății: „A acționat noaptea, ca hoții!”

Revoltă la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Ilfov. Vicepreşedintele Rizia Tudorache îi acuză pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi pe şeful DSU, Raed Arafat, că au transformat Spitalul Judeţean Ilfov în spital de suport pentru pacienţii cu COVID-19, fără să ţină cont de ilfovenii care au nevoie să fie trataţi aici. 

,,A fost o decizie luată noaptea ca hoţii, nimeni nu a întrebat conducerea Consiliului Judeţean Ilfov, locuitorii judeţului nu au fost informaţi.

Cei care merg pentru tratamentele obişnuite vor avea uşa închisă în nas de Tătaru şi Arafat. Este o decizie luată în total dispreţ faţă de sutele de mii de oameni care trăiesc în Ilfov”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Redăm mesajul integral al vicepreședintelui CJ Ilfov, Rizia Tudorache

„Spitalul Judeţean Ilfov s-a transformat în spital suport pentru pacienţii cu COVID-19. O decizie luată ,,noaptea ca hoţii”, nimeni nu a întrebat conducerea Consiliului Judeţean Ilfov, locuitorii judeţului nu au fost informaţi. Aşa că, onor guvernanţilor, cei care merg pentru tratamentele obişnuite vor avea uşa închisă în nas de Tătaru şi Arafat.

Am câteva întrebări pentru cei doi coordonatori ai haosului pe care l-au creat în pandemie.

Cum este posibil să fie închisă o asemenea unitate medicală?

Ce se va întâmpla cu oamenii care urmau tratamente pentru boli cronice grave, în faze terminale?

Unde vor fi tratate urgenţele din judeţ?

Unde se vor prezenta ilfovenii pentru toate situaţiile medicale pentru care ar fi ajuns la Spitalul Judeţean Ilfov?

Cum să laşi un judeţ întreg fără spitalul destinat urgenţelor?

Sigur, putem intui de ce Nelu Tătaru a pus ochii pe Spitalul Judeţean Ilfov. În primul rând, pentru că este una dintre cele mai moderne unităţi medicale din ţară şi poate îi făcea prea multă concurenţă. Poate nu ştiţi, dar spitalul a fost modenizat de Consiliul Judeţean, FĂRĂ NICIUN sprijin de la Ministerul Sănătăţii, în timp ce alţii care au avut fonduri pe mână au furat pentru ei şi pentru apropiaţi. Apoi, aici lucrează oameni pregătiţi şi implicaţi, că altfel nu îl alegeau pentru a fi spital suport pentru pacienţii cu COVID-19.

Şi mai e ceva. Vă amintiţi cum se lăudau ei cu spitalele mobile, cum făceau evenimente de inaugurare, demne doar de dat bine la televizor? Să ne spună acum Tătaru şi Arafat următoarele:

De ce nu au fost selectate alte unităţi medicale din Bucureşti?

Ce se întâmplă cu spitalul de campanie ROL 2 din Otopeni şi la ce capacitate este utilizat?

Dar spitalul modular Elias, construit cu sprijinul asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi al românilor care au făcut donaţii, când va avea personal medical pentru a putea fi folosit?

De ce nu este utilizat spitalul modular cu 500 de paturi construit de Primăria Generală?

Sigur, acest mesaj este o revoltă, pentru că decizia luată în privinţa Spitalului Judeţean Ilfov nu îi pune, sub nicio formă, pe primul loc pe pacienţi. Ilfovenii nu au altă unitate medicală de profil unde să meargă să se trateze. Ar fi trebuit anunţaţi şi redirecţionaţi către alte spitale, pentru afecţiuni grave şi nu numai. Oamenii au şi aşa acces destul de limitat la informaţii, la resurse financiare. Acum, le va fi şi mai greu să-şi menţină sănătatea.

Ar fi putut alege foarte bine centrul medical de la Bălăceanca. Acolo nu există urgenţe, iar mulţi pacienţi ar putea urma tratamentele acasă. Şi dacă vreţi, mai în glumă mai în serios, e un loc potrivit şi pentru Tătaru sau alţii.

Este o măsură adoptată peste noapte, în total dispreţ al guvernanţilor faţă de sutele de mii de oameni care trăiesc în Ilfov. NU AŞA SE FACE! Ştiaţi, domnilor guvernanţi, de pandemie de câteva luni. Aţi tratat judeţul Ilfov, cu această decizie, la fel cum aţi lăsat ţara în vid legislativ, de am ajuns ciuma Europei.

Şi încă o dată ne demonstrează guvernul PNL că oamenii sunt pe cont propriu în faţa bolilor. Ei rămân cu gândul doar la ,,guvernul meu”, alegeri, contracte fără licitaţie de produse neconforme, sinecuri şi funcţii pentru soţii, amante, secretare şi şoferi. Adică, să fie la ciolan. Totul, cu acordul celui care ocupă vremelnic scaunul de la Cotroceni. Aş rezuma într-un singur cuvânt: CIOLANNIS.

Aştept, de asemenea, şi părerile/opiniile/poziţiile primarilor din Ilfov. Sunt şi comunităţilor lor, şi cetăţenii lor, cei care sunt afectaţi de măsura binomului Tătaru-Arafat. Bineînţeles, aştept reacţiile primarilor care se pot exprima, care nu au probleme de natură juridică-penală sau care nu au fost daţi afară ori au migrat la ,,căldurică”. Se ştiu ei.

De la #USR nu aştept vreo reacţie în sprijinul cetăţenilor. USR-iştii încă se mai gândesc cu ce să se îmbrace azi, cu fustă sau cu pantaloni. Aţi auzit ceva de la parlamentarul lor de Ilfov în aceşti 4 ani? Eu nu îl cunosc şi nici nu am auzit să fi avut vreo iniţiativă în folosul ilfovenilor care l-au ales. Somn uşor, USR!”