Procesul de urbanizare este asociat cu dezvoltarea, industrializarea si modernizarea, marile orase ingloband trepatat asezarile din jurul lor, generand totodata reducerea spatiilor verzi pentru a crea cladiri de locuinte si spatii pentru desfasurarea mediului de afaceri.
Cum la nivel global si local acest fenomen nu poate fi stopat, au devenit foarte populare aceste sisteme de acoperis terasa verde care sunt menite sa echilibreze si sa diminueze impactul negativ pe care il au constructiile masive si stilul de viata caracteristic zonelor urbane.
Mituri frecvente corelate cu instalatiile de hidroizolare prin acoperis terasa verde
Cresterea popularitatii proiectelor de inverzire a spatiilor urbane - montarea acoperisurilor vegetatie extensiva sau intensiva – a adus cu sine o serie de ipoteze si conceptii gresite, care pot induce in eroare persoanele care doresc sa beneficieze de acest tip de serviciu.
Mitul nr.1 - Conceptul de acoperis verde este unul nou si experimental
Proiectele de inverzire a acoperisurilor se desfasoar intensiv la nivel global, fenomenul prinzand amploare si in Romania.
Primele proiecte de inverzire acoperis au fost realizate in tari precum Germania si Norvegia, inca de la inceputul anilor 1940.
Astfel, singurul aspect nou legat de conceptul si proiectele de acoperisuri verzi este imbunatatirea si optimizarea executarii acestora, companiile specializate vizand crearea profilelor de acoperis mai subtiri si mai usoare.
Mitul nr.2 - Aceste proiecte reprezinta o alternativa doar pentru anumite tipuri de cladiri
Lucrarile de inverzire acoperis sunt potrivite oricarui tip de suprafata: acoperisuri plane si inclinate, cladiri de birouri, institutii si ansambluri rezidentiale.
Intr-adevar, inainte de demararea proiectului, in cazul cladirilor vechi, sunt efectuate evaluari pentru determinarea structurii de rezistenta, in functie de care se vor efectua lucrari de consolidare pentru sustinerea sistemului corespunzator vegetatiei care urmeaza a fi instalat.
Mitul nr.3 - Estetica conferita de acoperisurile verzi este deosebita, insa creeaza probleme structurale si de scurgere a apei pluviale
Majoritatea clientilor solicitanti sunt preocupati de acest aspect: acoperisurile verzi sunt susceptibile de scurgerea improprie.
Acoperisurile verzi proiectate de companiile specializate asigura instalarea membranei de impermeabilizare si barierele specifice pentru a impiedica radacinile plantelor sa se infiga mai adanc decat este prevazut.
Proiectul de terasa verde va fi adaptat In functie de zona si conditiile specifice de mediu: vant, cantitatile anuale de precipitatii, temperaturi.
Mitul nr.4 - Acoperisurile verzi implica investitii periodice mari si sunt dificil de intretinut
Reprezentantii companiei Milucon, specialisti in proiectele de inverzire va asigura de faptul ca investitia initiala inseamna lucrari finale optime, prin selectarea straturilor componente adecvate fiecarui tip de cladire, precum si a vegetatiei plantate: cele mai populare plante pentru aceste proiecte sunt cele care stocheaza apa si care nu necesita irigare ulterioara.
In functie de tipul de proiecte verde – intensiv sau extensiv, plantele au recomandari clare de intretinere, insa nu implica costuri si eforturi mari din partea beneficiarilor.
Mitul nr.5 - Realizarea unui acoperis verde este complicata si costisitoare
Alegerea unei echipe de profesionisti este modalitatea sigura de a beneficia de un rezultat extraordinar si de a va incadra intr-un buget stabilit in prealabil.
Compania Milucon.ro ofera variante pentru proiectele solicitate de catre clienti, dispunand de toate resursele necesare pentru furnizarea serviciilor ireprosabile: utilizarea materialelor de calitate, echipele calificate pentru instalarea acestui tip de sistem si sfaturile de intretinere corespunzatoare.
Date de contact
- Telefon - 0766 419 049
- E-mail - office@milucon.ro
- Adresa - Strada Drumului Taberei 87A, Bucuresti - Cod Postal: 61371