Rezultatele autopsiilor arată că unii dintre militarii din avionul AN-2 au avut leziuni ce le-ar fi putut provoca moartea chiar înainte de izbucnirea incendiului.
Medicii legişti din Constanţa au finalizat, marţi seara, după mai mult de 10 ore de autopsii, expertiza medico-legală a celor 11 militari morţi în catastrofa aviatică de luni dupăamiază, de la Tuzla.
"O parte dintre victime prezentau leziuni traumatice importante - craniene, abdominale, de membre -, care ar fi putut fi provoca decesul chiar înainte de izbucnirea incendiului. Alţii au decedat din cauza incendiului sau a intoxicaţiei cu fum", ne-a declarat medicul legist Mihai Onciu. De la producerea accidentului, aceasta e singura decla raţie oficială clară şi la obiect, oferită însă de un specialist civil, şi nu de un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale.
Comunicarea MApN cu presa şi familiile celor decedaţi s-a rezumat la comunicate de presă, trimise târziu, şi la imagini şi informaţii despre starea celor doi supravieţuitori oferite de presa militară. De marţi dimineaţă, niciun oficial din cadrul Armatei nu a dat vreo declaraţie, surse din MApN susţinând că nu au primit nicio informaţie de la superiori şi că "sunt legaţi de mâine şi de picioare".
"Ce au de ascuns? Toată lumea ştie că militarii români participă la misiuni periculoase folosindu- se de tehnică învechită, de avioane ruginite sau de sicrie plutitoare, sunt speriaţi că vor fi luaţi la întrebări?", spune, sub protecţia anonimatului, un militar care şi-a pierdut prietenul în accidentul de la Tuzla.
Aproape toate rudele militarilor decedaţi au refuzat propunerea Armatei ca sicriele să fie depuse la Centrul de Scafandri ai Marinei Militare din Constanţa. Doar lt. Liviu Antim (24 de ani), decedat la Spitalul Militar Bucureşti şi transportat într-o discreţie totală, marţi seara, la Centrul de Scafandri Constanţa, şi fruntaşul Cosmin Furtună vor fi înmormântaţi astăzi, în Cimitirul Eroilor din Constanţa. Reprezentanţii presei nu vor avea acces la funeraliile celor doi militari.