Este alertă în județul Hunedoara după ce autoritățile au fost solicitate să intervină la mina Livezeni
Ultimele informații furnizate de autorități arată că, după evaluarea de specialitate efectuată la fața locului de către personalul medical, 15 persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.
Minerii intoxicați au fost transportați la spitalul din Petroșani.
Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara a declarant că „un aparat a luat foc și s-au intoxicat cu monoxide de carbon, a ars instalația electric, au ieșit pe picioarele lor din mină. Un caz este ceva mai grav”.
Autoritățile au declanșat o anchetă în urma căreia se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Producția la mina Livezeni a fost oprită la mijlocul lunii aprilie.
S-a încetat exploatarea stratului 13 ceea ce presupunea mutarea echipamentelor într-un alt abataj, scrie Gazeta de Dimineață.
În săptămânile cu activitatea stopată, producția de huilă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost înjumătățită.
Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a declarat, atunci, că se lucrează la deschiderea unui nou câmp de lucru, operațiune ce ar urma să dureze două luni.
Acesta a mai precizat atunci că, după ce va fi deschis noul abataj, mina Livezeni va da peste 1000 de tone zilnic.
Știrea inițială
Conform primelor informații primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe persoane aflate în subteran ar fi intoxicate cu fum și gaze toxice.
Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a foat activat Planul Roșu de intervenție.
Avertisment crunt al oamenilor de stiinţă: Încă o Pandemie, pe cale să se nască în China
Amendament la lege, cu dedicație. Când ilegalul devine legal
La fața locului, intervin o autospeciala pentru transport victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulante ale serviciului județean de ambulanță.
Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost prealertat și elicopterul SMURD.
La finele lunii mai, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului „Solidaritatea 2013” de la cariera Lupoaia, județul Gorj, a cerut autorităților să verifice în ce condiții sunt ținuți mierii în plină pandemie de coronavirus.
Bunoaica spune că oamenii sunt înghesuiți în autocare și transportați către locurile de muncă, neținându-se cont de nicio regulă impusă de autorități.