"Academicienii" care au adus mocirla în fotbalul românesc

Adrian Mititelu, Gigi Becali şi Cristi Borcea, trei dintre cei mai tari scandalagii care se dau în spectacol cu regularitate la televizor, au în comun faptul că au fost certaţi grav cu şcoala.

Fotbalul românesc a devenit jucăria unor "patroni" sau "investitori" care ne intoxică zilnic prin intermediul televiziunilor de specialitate cu "aroganţele" şi certurile lor degradante. Astfel se explică faptul că fotbalul autohton se scaldă într-o mocirlă incalificabilă.

Multe dintre personajele controversate care au pus mâna pe câteva dintre cele mai iubite echipe de fotbal din România nu sunt decât nişte parveniţi cu mari carenţe educaţionale. Ce au în comun câţiva dintre marii scandalagii - Gigi Becali, Cristi Borcea, Adrian Mititelu, dar şi Dumitru Dragomir -, care au transformat "sportul-rege" de la noi într-o ghenă de gunoi urât mirositoare ce a alungat publicul de pe stadioane? Toţi sunt "şmecheri" care au absolvit "şcoala vieţii", dar au mari carenţe de educaţie, fiindcă le-a plăcut şcoala precum măgarului fuga.

Probleme la tehnica servirii

EVZ v-a prezentat în numărul de sâmbătă diploma de Bacalaureat a lui Adrian Mititelu, proprietarul Universităţii Craiova. Echipa renumitei instituţii de în văţământ din Bănie a ajuns - ce coincidenţă nefericită - pe mâinile unui fost brutar care a luat Bacul cu media generală 5,68!

Astăzi vă prezentăm confirmarea faptului că Mititelu a avut "scandal" mare şi cu cartea. "Ajică" a terminat Liceul Economic din Craiova, profilul Ali men taţie publică, după trei ani chinuitori la seral. Mititelu nu s-a împăcat nici cu limba română (medii 5,00, 6,57, 5,00), nici cu matematica, la care a obţinut mereu câte un 5,00 salvator.

Mititelu n-a excelat nici la materiile de specialitate. La tehnologia culinară şi tehnica servirii, scandalagiul din fruntea "juveţilor" a avut medii modeste - 5,33, 6,00 şi 6,33. Tehnologia produselor de cofetărie a fost alt chin pentru Mititelu, mediile sale fiind 5,33, 5,67 şi 5,33.

Gigi Becali are, la rândul său, grave deficienţe educaţionale şi de vocabular, atât de evidente după nenumăratele sale derapaje comportamentale şi atacuri suburbane. Patronul Stelei s-a umplut de penibil în campania electorală din 2004, când a candidat la Preşedinţia României. Întrebat unde a terminat liceul, Gigi s-a bâlbâit câteva momente bune, după care a răspuns cum ştie mai bine, cu un atac virulent. "Diploma de Bacalaureat... Deci, am făcut liceul la numărul 13, de Mecanică, şi am... Bineînţeles că am vrut să fac aceste studii de Drept, aşa, ca să am o diplomă. Nu e important unde a terminat Becali liceul. Nu sunt aici la «Cine ştie, câştigă»!", a spus atunci Becali.

Fostul oier n-a ajuns nici preşedinte, dar nici n-a mai terminat Dreptul. În 2008, Becali s-a mai făcut odată de râs cu o declaraţie halucinantă despre studiile sale: "Mi-a plăcut şi şcoala, eram premiant până în clasa a 9-a. Am participat şi la olimpiade de matematică an de an. Eram cel mai bun la matematică pentru că erau exerciţii de logică. Nu mam mai dus totuşi la şcoală, că nu-mi plăcea. Aşa le zic şi fetelor mele, că importantă este biserica, nu şcoala".

"Câinele" injectat letal, şcolit la Fierbinţi

Acţionatul dinamovist Cristi Borcea şi-a luat Bacalaureatul la 26 de ani, la Grupul Şcolar Agricol "Republica Cuba", din comuna Fierbinţi! Astfel se explică probabil şi faptul că Borcea este o inepuizabilă sursă de "vorbe de duh" condimentate cu fracturi de logică.

Borcea a vorbit despre "injecţia letală" care trebuie să le fie administrată "câinilor" şi a oferit posterităţii o variantă hilară a "Crezului": "Cred întrunul Dumnezeu, Tatăl Autostivuitorul". Dumitru Dragomir, starostele Ligii I, a luat Bacul la 29 de ani!

"Spuneţi şi voi, ce este mai important? Să câştigi 100.000 de lei pe zi, adică o Dacie şi jumătate la sfârşitul anilor ’80, sau să termini un amărât de liceu?", CRISTI BORCEA, acţionar dinamovist certat cu şcoala

DOVADĂ. Conform foii matricole, Mititelu n-a reuşit în niciunul dintre anii de liceu petrecuţi la seral să obţină o medie generală anuală peste 6