Absolvenţii de gimnaziu au intrat în febra examenelor

Evaluarea naţională începe cu proba scrisă la limba română, iar miercuri este programată cea la matematică. Media obţinută la evaluarea naţională este importantă pentru admiterea la liceu.

La proba de limba şi literatura română participă astăzi peste 223.000 de elevi din toată ţara. Examenul a început la ora 09.00 şi a durat 120 de minute. Mâine va avea loc examenul la limba maternă, iar mercuri, cel la matematică. Absolvenţii de şcoală generală care nu susţin acest examen nu au dreptul să se înscrie la liceu. Înscrierea în clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere, care reprezintă media aritmetică între media generală la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII.

"Ştie cineva ce ar putea să cadă mai mult ca sigur?"

Ieri, înainte cu o zi de examen, forumurile care reunesc absolvenţi de liceu fierbeau. Puştii îşi transmiteau încurajări, făceau previziuni, îşi dădeau sfaturi, într-o română chinuită şi cu exprimări care, cu siguranţă, nu se punctează la examen.

"Bună!! Şi eu dau mâine examenul la română..succes tuturor!!! app..stie cnv ce ar putea să cadă mai mult ca sigur??genul epic..liric..nush..să învat cv calumea ..că sunt prea multe..:))", scria o forumistă decisă să îngraşe porcul în ajun. A liniştit-o repede cineva, garantând că totul va fi bine. "Baietzi şi fethe vă urez tuturor bafthă....la greu...şi staţi liniştiţi că o să fie ft uşor...cel putin mie imi este ushor....că mă pricep ft bn la aceste 2 materii....am numai 9 şi 10 ...şi nu iau memo+ şi altele....nu că m-aş lăuda dar mă pricep q adv să ştiţi...vă urez încă o dată bafthă....şi nu vă fie frică că nu se va întâmpla nik.....staţi liniştiţi vă garantez eu...vă b’esk....:x:x:x".

Cum se pedepseşte frauda

Conform Ministerului Educaţiei, supravegherea elevilor este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, proveniţi din unitatea de învăţământ. Regulamentul spune că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare este strict interzisă, iar frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1.

Reamintim că la una din probele orale din cadrul bacalaureatului din acest an un elev a fost eliminat din examen pentru că intrase în clasă cu telefonul.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 27 iunie. 1 este nota pe care o vor primi elevii care intră în sala de examen cu materiale ajutătoare, categorie în care sunt incluse şi telefoanele mobile

BACALAUREAT 2011

Absolvenţii de liceu dau proba la limba străină

Bacalaureatul continuă astăzi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină. Elevii pot opta între zece limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, ebraică, italiană, rusă, portugheză, neogreacă sau japoneză.

Evaluarea competenţelor lingvistice se face prin trei tipuri de probe: proba de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute; proba scrisă, cu durata de 120 de minut şi proba orală, cu durata de 10-15 minute. Proba orală conţine trei întrebări de dificultate progresivă (exemplu: o întrebare referitoare la universul personal; o cerinţă care să implice o scurtă relatare; o părere personală cu justificare/ argumentare pe o temă de interes).

Examenele scrise din cadrul Bacalaureatului încep peste o săptămână, cu proba la limba şi literatura română. Urmează cea la limba maternă, iar apoi proba obligatorie a profilului, urmată de cea la alegere. Rezultatele se dau pe 3 iulie, pe 4 iulie se depun contestaţii, iar pe 8 iulie vor fi afișate rezultatele finale. CITIŢI ŞI:

  • Admiterea la liceu: sunt locuri pentru toţi
  • BAC 2011: sancţiuni pentru copiat, calendar nou al probelor