A venit vacanţa, nu staţi acasă!

Săptămâna cu „liber“ de la şcoală poate fi una cu lecţii de dans, teatru, distracţie pe gheaţă sau în locurile special amenajate.

Dacă tot nu au teme pentru vacanţ a care a început ieri, micuţ ii bucureşteni au ce face. Toate patinoarele din oraş au gheaţa pregătită pentru pasionaţi. Patinele costă peste tot 10 lei la închiriere, iar accesul la distracţie e de 10 lei în timpul săptămânii şi de 15 lei pentru zilele de weekend. Iar zonele în care le găsiţi sunt împrăştiate prin tot Bucureştiul: Herăstrău, Kiseleff, Drumul Taberei, Parcul IOR, Cişmigiu. Programul este, în general, de la 10.00 la 20.00, iar în weekend distracţia se încheie la 24.00.

Pinocchio sau Tarzan

Dacă vreţi distracţie mai spre centru, la „Fun Land“, în Unirea Shopping Center, amuzamentul e pe toate gusturile. Cât părinţii beau o cafea şi discută, cei mici se joacă în zona cu limită de înălţime, unde tobogane, „liane“ ca în filmele cu Tarzan şi piscine cu mingiuţe colorate îi îmbie la joacă. La fel şi în spaţiile de odihnă şi joacă din mallurile urbei. La Teatrul „Ion Creangă“ personaje de poveste îi aşteaptă, deopotrivă, pe cei mici sau pe cei mari.

Două baloane mari, cât două terenuri de tenis, cu mese pentru petreceri, tobogane gonflabile, jucării umflate cu aer cald şi standuri cu mâncare sunt deschise de marţi până duminică, de la 9.00 la 22.00. Părinţii intră gratis, pentru copii accesul este de 15 lei în cursul săptămânii, iar în weekend costă 20 de lei. Duminica, de la 12.00 la 16.00, sunt spectacole pentru copii.

Dans modern, saltele elastice

Dacă v-aţi înscris copilul la unul dintre programele de timp liber de la Palatul Copiilor, să ştiţi că acolo nu s-a luat vacanţă. Aşa că duceţi-i în continuare la dans modern, balet, dansuri populare, teatru de păpuşi, teatru pentru copii şi adolescenţi, muzică sau arte plastice. Nu se mai fac înscrieri, aşa că la Palatul Naţional al Copiilor merg doar cei care au fost prevăzători încă din septembrie.

Puteţi însă să vă opriţi în Parcul Tineretului. Fie la zona de distracţie, cu saltele elastice, trenuleţe şi răţuşte care se învârt, fie pe terenul de baschet de la intrarea din bulevardul Şincai: copiii, oricât de mari sau mici ar fi, găsesc ceva de făcut. Chiar şi numai o plimbare cu rolele.

ALTERNATIVE

Şi adolescenţii au ce face

Pentru cei care au ajuns deja la liceu şi teatrul de păpuşi sau pentru copii este plictisitor, rămâne patinoarul. Sau, şi mai bine, sălile de jocuri din complexurile comerciale. Fie că e la Unirea Shopping Center, Plaza România sau Bucureşti Mall, ultimul etaj, cel destinat mâncării şi distracţiei, are jocuri mecanice în care se împuşcă, se vânează răţuşte, se conduc maşini de curse şi costă 1,5 sau 2 lei, în funcţie de loc. Cei care au trecut deja de 14 ani pot încerca o partidă de bowling sau un joc de biliard. Ce-i drept, astfel de distracţii sunt mai scumpe. În timpul săptă- mânii, o oră de bowling costă între 40 şi 60 de lei, iar dacă a venit sâmbăta - preţul creşte în funcţie de oră, putând ajunge chiar până la 110 lei. La biliard e mai ieftin. Preţurile variază între 7 şi 20 de lei, în funcţie de intervalul orar, mai scump spre seară.