A murit pe masa de nașteri

Caz controversat în Comănești. O femeie în vârstă de 33 de ani a murit pe masa de travaliu, după ce asistentele i-au administrat o pastilă menită să crească dilatarea.

După ce a luat medicamentul, femeia a intrat în convulsii și a murit, la scurt timp. Femeia, care urma să nască cel de-al doilea copil, se dusese singură la spital, convinsă că naşterea va fi uşoară. Potrivit RTV, rudele susțin că au fost anunțate de decesul femeii abia după trei ore.

În Comânești există un singur medic ginecolog, care asigură și urgențele. Acesta plecase acasă, după o gardă de 36 de ore.

Conform certificatului emis de medicul legist femeia a murit în urma unui stop cardio-respirator şi a unei embolii pulmonare. Autoritatea de Sănătate Publică a demarat o anchetă, la Spitalul orăşenesc din Comăneşti, pentru a stabili cum a fost posibil incidentului.

Acest caz vine după ce, marti seara, o femeie de 71 de ani din Tătărăşti, judeţul Satu Mare, a murit, după ce a fost pasată de la un spital la altul două zile şi apoi trimisă acasă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Fiul femeii spune că, deşi a acuzat dureri de inimă şi suferea de mai multe boli, aceasta nu a fost tratată corespunzător.

Istoria se repetă

La sfârşitul lunii trecute, un bătrân fără adăpost a murit, la Spitalul Judeţean din Slatina, după a fost plimbat timp de patru ore de la o secţie la alta a spitalului.

La nici o săptămână de la acest incident, un bolnav seropozitiv a plecat de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu sângele recoltat în eprubete, pentru a face analize la un laborator particular.

Semnalată de presă, conducerea unităţii a precizat că "un medic ieşean i-ar fi spus pacientului să plece la un cabinet privat cu sângele infectat, cu toate că unitatea plăteşte astfel de servicii la un alt laborator".

După toate aceste cazuri, rectorii universităţilor de medicină din toată ţara s-au adunat, ieri, la Bucureşti, pentru a discuta cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii problemele din sistem. Dacă ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a remarcat „pierderile la capitolul imagine“ atât ale educaţiei, cât şi ale sănătăţii, „din cauza uscăturilor“, rectorii, prin scurtele prelegeri, au lovit la ţintă: sistemul e găunos.

Citiți și DEZBATEREA EVZ. Cât de bolnavă e sănătatea românească?