Evenimentul Zilei > Monden > A fost odată la Hollywood. Paul Newman, actorul cu ochi frumoși și o pasiune ascunsă
A fost odată la Hollywood. Paul Newman, actorul cu ochi frumoși și o pasiune ascunsă

A fost odată la Hollywood. Paul Newman, actorul cu ochi frumoși și o pasiune ascunsă

„Dacă ochii mei ar deveni căprui, cariera mea ar lua sfârșit”, spunea cândva bărbatul cu cei mai electrizanți ochi albaștri din istoria filmului și unul dintre cei mai atrăgători actori ai tuturor timpurilor.

Paul Newman a fost fără doar și poate printre cei mai apreciați actori hollywoodieni, a cărui privire de azur a rămas până în ziua de azi întipărită în inimile celor care l-au iubit și apreciat.

Prins între două vise

S-a născut pe 6 ianuarie 1925, în orașul Ohio, dar nu a avut cea mai ușoară copilărie, fiind pus în mijlocul a două vise total diferite ale părinților săi, Theresa și Arthur Sigmund Newman. Pe de o parte era dorința tatălui său ca el să preia afacerea familiei, un magazin de articole sportive foarte profitabil, iar de cealaltă parte era visul mamei ca băiatul să urmeze o carieră în cinematografie.

Astfel, în următorii ani, după război, când s-a înrolat în forțele navale ale SUA, undeva prin anul 1949, băiatul cu ochi albaștri a absolvit atât facultatea de teatru, cât și cea de economie, la Kenyon College din orașul său natal, pentru a nu-și dezamăgi niciunul dintre părinți.

S-a însurat cu prima iubită

Tot în 1949, imediat după ce a absolvit facultatea, s-a și căsătorit cu prima lui soție, Jackie Witte, de asemenea actriță. Dar, după doar un an de căsătorie, fericirea avea să-i fie umbrită de o tragedie: moartea tatălui său. Atunci a fost momentul în care au început să se nască tot felul de întrebări în mintea lui Paul în legătură cu profesia pe care a ales-o.

A început să se simtă vinovat și a considerat că de atunci încolo datoria lui era să ducă la bun sfârșit visul tatălui său. Astfel, a renunțat la actorie și s-a dedicate în totalitate magazinului sportiv. A fost același an în care soția i-a dăruit primul copil, pe care l-au numit Scott.

Deși părea că are totul pentru a fi împlinit, Newman simțea, undeva în adâncul sufletului său, că și-a închis toate visele într-un sertar și că nu acela era destinul său. Astfel, în anul 1951, și-a luat familia și a plecat în căutarea adevăratului destinul. A ajuns la New York, unde și-a continuat studiile în actorie.

O perioadă, părea că viața lui s-a așezat în sfârșit, Jackie i-a dăruit încă doi copii, două fete, pe Stephanie, care s-a născut în 1951, şi pe Susan, care a venit pe lume doi ani mai târziu, în 1953. Dar, la scurt timp după ce a apărut Susan în viața lor, căsnicia a început să se destrame.

A întâlnit „un înger al lui Botticelli”

Motivul despărțirii celor doi a fost „un înger al lui Botticelli”, cum o numea Paul pe Joanne Woodward, femeia cu care avea să își petreacă 50 de ani din viață.

În următoarea perioadă, Paul a fost remarcat de marile case de producţie și a plecat să cucerească Hollywoodul. Această fugă după success a însemnat, însă, separarea de soţie şi copii, iar în timp, aprofundarea sentimentelor pentru Joanne, care devenise de altfel și o bună prietenă a lui Jackie.

Newman a devenit celebru datorită personajului Rocky din filmul „Somebody Up There Likes Me”, iar de aici încolo a început ascensiunea lui în lumea cinematografiei. În anul 1957 i se propune un nou rol, de data asta în filmul „The Long, Hot Summer”, unde o are ca parteneră de film, pentru a doua oară, pe nimeni alta decât Joanne Woodward, de care se îndrăgostea pe zi ce trecea mai mult.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE