A fost descoperit un nou simptom al Covid-19. Cum se manifestă și ce spun medicii

A fost descoperit un nou simptom al Covid-19. Cum se manifestă și ce spun medicii

Medicii ar fi descoperit un nou simptom care ar putea avea legătură cu noul coronavirus. Potrivit specialiștilor de la CHU Saint Pierre din Belgia este vorba de o reacție destul de des întâlnită în perioadele în care se înregistrează temperaturi scăzute.

Un bărbat cu simptome asemănătoare degerăturilor a fost testat de Covid-19 la Spitalul Universitar Saint Pierre, Belgia. Mai mulți medici au raportat deja cazuri similare.

Concret, ar fi vorba despre apariţia unor umflături roşiatice cutanate la degetele de la picioare. O echipă de medici specialiști CHU-Saint-Pierre a indicat în data de 17 aprilie, apariția unui caz cu un fel de degeraturi care ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a raportat RTBF luni seară, conform lesoir.be.

De câteva săptămâni, medicii au alertat asupra unui nou simptom, aparent legat de coronavirus: pseudo-degerături la nivelul picioarelor, în mod normal caracteristic expunerii la frig. Pe 9 aprilie, specialiștii din Spania au publicat o declarație în care susțin faptul că mai mulți pacienți cu coronavirus au prezentat astfel de leziuni: „Acestea sunt leziuni purpurii (foarte asemănătoare cu cele ale varicelei, rujeolei sau îngheț) care apare de obicei pe degetele de la picioare și se vindecă normal, fără a lăsa o amprentă ".

Cazul prezent în Belgia a fost raportat de profesorul Athanasios Kolivras, șeful departamentului de dermatologie de la CHU Saint-Pierre. Întrebat despre acest subiect, el a oferit detalii: „Acestea sunt leziuni pe care le poți dezvolta doar atunci când este în general frig. Cu toate acestea, aceste leziuni au apărut într-un context neobișnuit al unei pandemii de coronavirus și când acest pacient nu a prezentat un factor de risc. Nu a avut niciun contact cu frigul. Nu a călătorit și nu există o patologie asociată".

Descoperirea legată de aceste pseudo-degerături nu este încă un simptom oficial: „Faptul că a existat un caz pozitiv nu este o dovadă a cauzalității. Va trebui să observăm mai multe cazuri de pacienți cu astfel de simptome pentru a stabili dacp este legat de Covid-19”, a explicat profesorul Kolivras.

 

Ne puteți urmări și pe Google News