A fost descoperit cel mai mare buncăr din Europa. Lumea secretă a castelului de sub castel

A fost descoperit cel mai mare buncăr din Europa. Lumea secretă a castelului de sub castel

Château de Brézé este de departe cel mai opulent castel de pe valea Loarei din Franța, iar tainele lui uimesc pe toată lumea.

Castelul Château de Brézé datează din secolul al XI-lea, mai exact din jurul anului 1060. Turnuri crenelate, săli de bal imense și un exterior în stil renacescentist evidențiază această construcție grandioasă.

Dar, în afară de măreția și grandoarea a ceea ce reprezintă acest castel la exterior, dedesubt există un labirint care încă nu a fost cercetat în totalitate.

Cei care coboară în subsolul său, vor constata că o mare parte a acestui palat medieval există în subteran. Este un labirint imens cu fortificații care se întind pe peste 3 kilometri și formează cel mai mare domeniu subteran din Europa, dar și unul dintre primele buncăre ”pentru Apocalipsă„ din Franța.

Ne puteți urmări și pe Google News

De multe ori cercetătorii care s-au cutezat să aprofundeze căutările în subteran s-au confruntat cu lucruri misterioase, inexplicabile.

Castelul și camerele sale subterane au fost construite de lorzii feudali din zonă, probabil pentru a fugi în cazul unui raid al vikingilor.

Astfel de raiduri aveau loc frecvent în Evul Mediu în Franța.

Interesant este faptul că aceste catacomb au fost extinse în mai multe rânduri

iar în interiorul lor au fost construite și dormitoare subterane, spații de depozitare, brutării, grajduri și o sală imensă.

Nu au fost folosite niciodată pentru scopul propus, dar acest castel sub castel poate în siguranță să adăpostească câteva mii de oameni pentru a se feri de pandemii sau de asedii.

Acum, la aproape 1000 de ani de la construcția tunelurilor, o mare parte din acest labirint subteran rămâne nedescoperit și doar un kilometru din el este accesibil publicului.

În mod ironic însă, nu se va ști niciodată cât de eficient ar fi aceste buncăre elaborate, deoarece acest castel nu a trecut niciodată printr-un raid sau printr-un asediu, de tipul celor la care se așteptau nobilii francezi.

Astăzi, această fabuloasă construcție este reședința descendenților vechilor domni.

De asemenea, o gamă de vinuri sunt produse la castelul care are 30 de hectare de vie, potrivit playtech.ro