A claxonat o tânără, când stătea la semafor. Ce s-a întâmplat după, a uimit pe toată lumea

Un bărbat a fost sancționat de poliție, după ce a claxonat o tânără la semafor. Ce s-a întâmplat după aceea, depășește orice imaginație.

Stupefiat de ceea ce I se întâmplă, tânărul șofer a cerut explicații pe pagina oficială a MAI. Deşi era convins că nu va primi răspuns, conducătorul auto a fost lămurit de oficialii MAI.

„Eram la semafor şi am claxonat o fată care traversa. Las şi eu întrebările astea aici, poate mă lămuriţi voi. Iată care sunt întrebările:

  1. De ce am primit amenda această penibilă?
  2. Ce lege încalc eu dacă că îmi place o fată?
  3. Cum vă daţi seama cine claxonează, că erau mai multe mașini?

Ştiu că nu o să răspundeţi, că nu aveţi ce şi oricum nu înţelegeţi. Lăsaţi, bă, oamenii să-şi facă treaba”, le-a scris tânărul revoltat, pe Facebook, celor de la Ministerul de Interne.

După ce a trimis mesajul pe pagina oficială de Facebook a MAI, tânărul nu spera să primească și un răspuns. Totuși, explicațiile reprezentanților MAI l-au surprins după o perioadă scurtă de timp.

„Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?", a fost răspunsul MAI

Răspuns integral:

În speranța că nu vă regăsiți în această situație: - Te claxonez când ajung în fața blocului. - Vii cu mașina? - Nu, doar cu claxonul... ... vă răspundem așa.

Deci:

  1. Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda?
  2. Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?
  3. Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi... chiar și atunci când mergeți pe jos!

Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației.

Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)", se arată în răspunsul MAI, publicat pe pagina de Facebook.