Conform specialiștilor Muzeului de Istorie Naturală al Universității din Tartu (Estonia), fenomenul „regele șobolanilor” (n.r. – se referă la mai mulți șobolani ale căror cozi sunt înnodate între ele) a fost detectat recent pentru a doua oară într-o sută de ani. S-a întâmplat într-o gospodărie din comuna Põlva, iar sătenii sunt convinși că este semnul unei pandemii noi sau chiar al unei foamete fără precedent, adică o dovadă a faptului că Apocalipsa nu e departe.
Conform imaginilor difuzate de marile televiziuni din Estonia, în prim-plan apare un grup format din 13 șobolani. O femeie i-a descoperit în cotețul în care creștea păsări. Ulterior, fiul ei a încercat să elibereze rozătoarele, dar fără succes.
Cum s-a ajuns la acea situație? Practic, în timpul somnului, cozile șobolanilor ajung să se lipească între ele din cauza părului sau a unor substanțe lipicioase. La trezire, când fiecare încearcă să se miște, cozile se încurcă între ele și astfel se ajunge la fenomenul numit „rat king″ (regele șobolanilor).
„Șobolanii încep să se miște când se trezesc și se deplasează în direcții diferite. Ei ajung să-și lege cozile între ele și nu se mai pot elibera. Cu cât se zbat mai mult și trag mai mult, cu atât mai strâns devine nodul″, a declarat curatorul Andrei Miljutin, conform news.err.ee.
Miljutin a completat că în ultimii 500 de ani au fost înregistrate aproximativ 60 de cazuri de „rat king″. De obicei, rozătoarele nu mai sunt în viață când ajung la cercetători. Dacă nu se hrănesc și nu circulă, ele nu supraviețuiesc mult timp. De aceea, descoperirea din Põlva este și mai importantă pentru aceștia.
Vom avea altă pandemie?
„Din câte știu, ultima descoperire a fost în 2005 (n.r. – tot în Estonia) și, potrivit Wikipedia, a fost singura descoperire din lume din acest secol. Iar acum, aceasta este a doua din acest secol″, a declarat curatorul muzeului.
Grupul de șobolani descoperit în 2005 face parte din colecția muzeului Universității din Tartu. La fel s-a întâmplat și cu rozătoarele descoperite în 2021.
„Chiar dacă îi operezi, le amputezi coada și îi vindeci, nu ai unde să le dai drumul. Nimeni nu-i vrea în casa lor, sunt șobolani sălbatici, nu sunt animale de companie″, a spus reprezentant din conducerea muzeului. Prin urmare, șobolanii au fost eutanasiați și vor fi acum ținuți la Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Tartu.
Mai departe veți afla la ce se gândeau sătenii estonieni când au interpretat că șobolanii care aveau cozille împletite între ale ar putea reprezenta semnul care anunță o nouă pandemie sau chiar Apocalipsa.
Cei patru călăreți ai Apocalipsei
„Cei patru călăreți ai Apocalipsei sunt descriși în ultima carte a Noului Testament, Revelația lui Iisus Hristos după Ioan de Patmos, capitolul 6 versetele 1-8. Mielul lui Dumnezeu / Leul lui Iuda (Iisus Hristos) deschide primele patru din cele șapte peceți, fiecare pecetă invocând patru călăreți care stau pe patru cai: alb, roșu, negru și al patrulea verde palid.
Deși există mai multe interpretări diferite, cei patru călăreți sunt considerați a simboliza Ciuma, Războiul, Foametea și, respectiv, Moartea. Interpretarea apocaliptică creștină este acea că cei patru călăreți aduc Apocalipsa asupra lumii înaintea de Judecata de Apoi″, se arată pe ro.wikipedia.org.