A apărut o nouă variantă „asimptomatică”. Oamenii de ştiinţă, în alertă. Se cere blocarea de Crăciun

sursă: pixabay

O nouă variantă de coronavirus provoacă cazuri în creștere în Marea Britanie. Oamenii de știință sugerează că virusul din varianta dominantă Delta provoacă infecții asimptomatice, ducând răspândirea virusului.

O nouă variantă a Covid Delta care este în creștere în Anglia pare să nu provoace simptome faţă de forma dominantă, au dezvăluit cercetătorii spunând că descoperirea necesită o analiză suplimentară.

Oamenii de știință au analizat peste 100.000 de tampoane prelevate în Anglia, majoritatea fiind luate între 19 octombrie și 5 noiembrie. Rezultatele sugerează că în acea perioadă, rata de infecție pentru Anglia a fost de 1,57% – o cifră care include atât infecțiile simptomatice, cât și cele asimptomatice cu prevalența cea mai mare în rândul copiilor cu vârsta între 13-17 ani, de peste 5%.

Echipa a adăugat că, deși ratele au fost mai mici la adulții în vârstă, nivelurile s-au dublat la cei cu vârsta de 65 de ani și peste, comparativ cu runda anterioară a studiului efectuat în septembrie. Simptomele tradiționale ale coronavirusului, cum ar fi pierderea mirosului sau gustului, au apărut doar în o treime din cazurile AY.4.4, dar oamenii de știință nu sunt siguri de ce poate fi mai puțin simptomatică această nouă variantă.

Printre alte constatări, studiul a arătat că a existat o creștere a infecțiilor în rândul indivizilor dublu vaccinați în ultimele luni

O ramură a variantei Delta, cunoscută sub numele AY.4.2 și care este în creștere în Anglia, pare să cauzeze mai puţine simptome sau deloc faţă de varianta dominantă Delta, AY.4. S-a sugerat anterior că AY.4.2 poate fi cu aproximativ 10-15% mai transmisibil decât varianta originală Delta.

Dar alții au spus că noua descoperire necesită o analiză suplimentară. Dr. Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, a spus: „Ceea ce ne nu spun datele este dacă se manifestă la oameni mai tineri sau dacă trăiesc într-o comunitate care are o absorbție de vaccin mai mare decât media, atunci asta ar putea explica lucrurile”, a spus el.

Alarmant: tendința redusă de a provoca simptome poate stimula răspândirea virusului

„Este absolut adevărat că, dacă oamenii așteaptă simptomele fireşti pentru a face un test și, prin urmare, pentru a identifica că sunt infectați ca apoi să-și reducă contactele, a fi asimptomatic poate facilita transmiterea”, a mai spus expertul în sănătate.

Între timp, Europa se revoltă în timp ce o nouă variantă se face simțită în Marea Britanie. Alerta vine în timp ce violența continuă să izbucnească în toată Europa. Oamenii protestează împotriva revenirii la măsurile de izolare care vizează limitarea numărului de cazuri de Covid. La Bruxelles, aproape 40.000 de oameni au mărșăluit împotriva regulilor care interzic accesul persoanelor nevaccinate în restaurante și baruri. De asemenea şi în Austria, Olanda, Italia, Franţa, Croaţia...lumea a ieşit în stradă scandând: Libertate!

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că Europa este singura regiune din lume în care decesele au crescut, făcând din nou epicentrul pandemiei, informează Express.