A apărut „Îndreptarul de vaccinare dedicat părinților” - unde îl puteți găsi

În cadrul celei de-a patra Ediții a Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), derulată în perioada 22-25 februarie 2018, în Centrul Universitar Târgu-Mureș, au fost lansate mai multe volume în format electronic cruciale pentru educația medicală

Mai jos, prezentăm bilanțul oficial al Conferinței si informații utile legate de modalitatea de procurare a cărților lansate cu acest prilej

Stimați invitați, dragi colegi, dragi parteneri

 

Dorim să vă mulțumim tuturor deopotrivă pentru implicarea remarcabilă în realizarea unui eveniment de înaltă ținută științifică și umană, un Eveniment Științific Inovativ dedicat Echipei medicale de asistență medicală primară, la capătul căruia putem face următorul bilanț în cifre:

 

 

 2 PARTENERI INSTITUȚIONALI

 

 3 Sesiuni MEET THE EXPERTS

 

 6 Sesiuni MEET THE PROFESSORS

 

 20 ATELIERE INTERACTIVE cu tematici diferite

 

 30 ORE de sesiune în plen

 

 116 LECTORI / 500 MEDICI

 

 31 JUDEȚE PARTICIPANTE

 

 85% MEDICI DE FAMILIE / 15% SPECIALITĂȚI CONEXE

 

 50 ASISTENȚI MEDICALI

 

 32 PARTENERI

 

Cea de-a patra Ediție a Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) derulată în perioada 22-25 februarie 2018, în Centrul Universitar Târgu-Mureș, a beneficiat de participare internațională: Israel, Olanda, Belgia, Franța.

Conferința s-a desfășurat sub egida Parteneriatului Educațional cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, având ca Parteneri Instituționali Primăria Târgu-Mureș și Prefectura Mureș.

Evenimentul a fost creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 20 de credite EMC și de către O.A.M.G.M.A.M.R. cu 15 credite.

De la personalități marcante: Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu, Prof. Dr. Evelina Moraru, Prof. Dr. Marin Burlea, Prof. Dr. Eugene Leibovitz, Prof. Dr. Doina Pleșca, Prof. Dr. Sorin Man, Prof. Dr. Oana Mărgineanu, Prof. Dr. Cristian Gheonea, Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean, Prof. Dr. Monica Hăncianu, Prof. Dr. Mihai Gafencu, Prof. Dr. Matei Dumitru, Prof. Dr. Dumitru Borțun, Conf. Dr. Livia Ognean, Conf. Dr. Manuela Cucerea, Conf. Dr. Victoria Hurduc, Prof. Dr. Rodica Togănel, Conf. Dr. Ioan Tilea, Conf. Dr. Ladislau Ritli, Conf. Dr. Tatiana Ciomârtan, Conf. Dr. Oana Falup-Pecurariu, Conf. Dr. Alina Murgu, la distinși colegi medici specialiști în medicina de familie sau alte specialități, cu toții, figuri emblematice ale medicinei contemporane, dascăli dedicați și oameni de valoare, au generat împreună, pe parcursul Conferinței, echipe interdisciplinare de top.

 

Viziunea inovatoare a autorilor, medici de familie, a reușit să integreze informațiile medicale de ultimă oră, ghiduri și protocoale, ale societăților de profil, internaționale, în algoritmi practici, utili în activitatea de zi cu zi, generând sesiuni dinamice, captivante, cu prezentări “1 slide - 5 minutes”

Sesiunile Meet the Professor și Meet the Experts au captat interesul participanților prin tematica abordată: de la prevenție la patologie - respiratorie, digestivă, infecțioasă, la abordarea pacientului HIV pozitiv, neurologie pediatrică sau afecțiuni osteoarticulare. Fiecare dintre aceste subiecte a fost prezentat integrativ, de la elemente de diagnostic pozitiv și diferențial, algoritmi de lucru, la modalități de colaborare interdisciplinară.

Sesiunea dedicată asistenților medicali a cuprins recomandări de practică medicală aplicată, esențială pentru asigurarea asistenței medicale la standarde înalte de calitate.

Tinerii medici au avut ocazia să își prezinte cunoștințele și munca de cercetare pe parcursul unor sesiuni extrem de vii și interactive de prezentare a E-posterelor, în două zile consecutive.

Lansarea de carte din acest an a concentrat atenția auditoriului asupra lucrărilor semnate de colegii noștri, medici de familie sau din alte specialități medicale:

„Îndreptar de vaccinare dedicat părinților” - autor Echipa AREPMF, volum de carte electronică ce prezintă informații despre bolile infecțioase prevenibile prin vaccinare, compoziția vaccinurilor, recuperare vaccinală, sintetizate într-un limbaj ușor de înțeles de către părinți.

Acces Web: http://www.leistung.ro/produs/indreptar-de-vaccinare-dedicat-parintilor/

Acces Facebook: https://facebook.com/commerce/products/2307840712574631

„Sindromul de burnout” - autori: Dr. Ileana Brînză și Dr. Valeria Herdea, abordează o patologie frecventă în rândul persoanelor active, personalul medical fiind, din păcate, una dintre categoriile cele mai afectate.