O navă de război japoneză a trecut prin strâmtoarea Taiwan

O navă de război japoneză a trecut prin strâmtoarea Taiwan Navă japoneză în Strâmtoarea Taiwan / Sursa foto captura YouTube

O navă de război japoneză a trecut, pentru prima dată în istorie, miercuri, prin strâmtoarea Taiwan, potrivit presei japoneze

Pentru prima dată, o navă de război japoneză a trecut prin strâmtoarea Taiwan

O navă de război japoneză a trecut prin strâmtoarea Taiwan, la o săptămână după ce un portavion chinez a făcut o trecere inedită între insulele japoneze.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi, a refuzat să comenteze informaţia argumentând că aceasta se referă la operaţiuni militare.

În ediţia sa de joi, cotidianul Yomiuri Shimbun, a afirmat că prim-ministrul Navă japoneză în Strâmtoarea Taiwana dat ordinul de trecere, temându-se că a nu face nimic după acţiunea chineză ar încuraja Beijingul să devină mai asertiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Portavionul chinez Liaoning şi două distrugătoare de rachete fuseseră reperate de armata japoneză

Lângă Taďwan, la 18 septembrie, portavionul chinez Liaoning şi două distrugătoare de rachete fuseseră reperate de armata japoneză navigând în regiunea de sud a Okinawa, între insulele Yonaguni şi Iriomote.

Navă japoneză urmărită de nave ale RPC în strâmtoarea Taiwan / Sursa foto: captura YouTube

Deşi flotila chineză nu a intrat în apele teritoriale japoneze în sine, aceasta a intrat în "apele adiacente” Japoniei.

Cu toate acestea, acest incident a fost considerat "total inacceptabil" de Tokyo.

Taiwanul survolat de nave ale Republicii Populare Chineze

În urma acestui incident, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat astăzi, că 43 de avioane şi opt nave ale Republicii Populare China (RPC) au fost detectate în jurul insulei joi, în timpul întregii zile.

34 dintre aceste aeronave "au traversat linia mediană şi au pătruns în sud-vestul şi estul zonei de identificare a apărării aeriene a Taiwanului (Adiz)", a precizat ministerul, precizând că aceste mişcări au avut loc într-o perioadă de 24 de ore care s-a încheiat la 06H00 (22.00 GMT miercuri).

Ministerul Apărării din Taiwan a monitorizat situaţia şi am reacţionat în consecinţă.

Imaginile difuzate de minister arată aeronavele care înconjoară insula, cu excepţia coastei din nord-est, sunt surprinse de minister, care le-a pus la dispoziția presei.

Revista presei