Elon Musk, criticat pentru promisiunile obsesive pe care le face în legătură cu Tesla

Elon Musk, criticat pentru promisiunile obsesive pe care le face în legătură cu Tesla Elon Musk. Sursa foto: Facebook/Elon Musk

Unul dintre pionerii în domeniul inteligenței artificiale, Yann LeCun, îl critică aspru pe Elon Musk pentru promisiunile sale repetate și neîndeplinite legate de mașinile autonome Tesla.

Yann LeCun, cunoscut ca „Nașul AI” și actual responsabil cu inteligența artificială la Meta, l-a acuzat pe miliardar că minte „în mod repetat” despre data la care vor apărea mașinile complet autonome.

Elon Musk, acuzat că face promisiuni despre mașinile autonome Tesla fără a le îndeplini

„Elon: 'Te-am mințit din nou și din nou despre capabilitățile de 'Conducere Autonomă Completă' ale Teslei în ultimii 8 ani',” a scris pionierul AI, continuând „'dar ar trebui să crezi tot ce spun despre politică și despre orice altceva'”.

Deși această observație rămâne relevantă, având în vedere că Elon Musk a afirmat timp de aproape zece ani că mașinile autonome vor fi disponibile „anul viitor”, comentariile lui LeCun au venit ca reacție la o critică mai amplă.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce un fan Tesla a menționat că a rămas dezamăgit de criticile sale repetate la adresa lui Elon Musk, Yann LeCun a spus că nu-l urăște pe miliardar, ci urăște doar minciunile sale.

Tesla, mașini

Tesla. Sursa Foto: Dreamstime.com

Miliardarul le vinde oamenilor doar iluzii

Într-o postare amplă, Dan O'Dowd, CEO al unei companii de software și critic fervent al Tesla, l-a acuzat pe miliardar de a fi un vânzător de iluzii din cauza insistenței sale de a promova tehnologia de conducere autonomă care este încă foarte departe de a fi concretizată.

 Conform celor menționate de acesta, Elon a declarat în luna iunie că versiunea 12 a sistemului „Full Self-Driving” (FSD) va aduce în cele din urmă funcția denumită „Actually Smart Summon” (ASS), care va permite utilizatorilor să-și chema mașina prin tehnologia de viziune computerizată, fără ca vreun șofer să fie prezent în vehicul, în „câteva luni”.

Elon Musk va lansa noul „robot” numit „Grok”, concurent al ChatGPT

Elon Musk. Sursa foto: news.ro

O'Dowd a subliniat că, în iulie, Elon Musk a afirmat că această opțiune va fi disponibilă „luna următoare”.

„ASS nu are chiar voie să funcționeze pe drumurile publice. Elon a făcut din nou o promisiune pe care Tesla nu a reușit să o îndeplinească până în prezent”, a continuat CEO-ul, potrivit yahoo.com.

Revista presei