Trump face dezvăluiri despre al doilea atentat asupra sa

Trump face dezvăluiri despre al doilea atentat asupra sa Donald Trump. Sursa foto: Platforma X

Fostul președinte Donald Trump a Lăudat o femeie, despre care spune că este „uimitoare”, pentru că l-a urmărit pe atentatorul de pe terenul de golf.

Trump îi mulțumește femeii care l-a urmărit pe atentator

Candidatul Partidului Republican a povestit despre femeia care l-a urmărit pe bărbatul înarmat care se pregătea să tragă asupra lui, fapt care a dus la prinderea rapidă a atentatorului.

De asemenea, în prima sa apariție publică de la a doua tentativă de asasinat, Trump a vorbit despre „civilul fără nume”, femeia care „a văzut ceva rău la tipul ăsta”.

Femeia a cărei identitate nu a fost dezvăluită l-a văzut pe suspect alergând spre mașina sa și a devenit suspicioasă, așa că l-a urmărit pe șosea și i-a fotografiat plăcuța de înmatriculare, a mai relatat Donald Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că autorul celei de a doua tentative de asasinat, Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat în SUV-ul pe care îl conducea la mai puțin de o oră după ce ar fi fugit de la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida.

Cum a fost prins autorul celei de a doua tentative de asasinat

Donald Trump a făcut aceste dezvăluiri la un eveniment desfășurat marți seara în localitatea Flint din statul Michigan, alături de Sarah Huckabee Sanders, fostul său secretar de presă, în prezent guvernator al Arkansasului.

Trump a fost preluat în siguranță și dus la loc sigur, după ce agenții Secret Service  au zărit țeava unei puști care ieșea dintr-un tufiș, în timp ce fostul președinte juca o rundă de golf. Candidatul Partidului Republican se afla la aproximativ 300de metri.

Un agent a tras în direcția atentatorului înainte ca suspectul să abandoneze arma cu lunetă pe care o avea asupra sa și să fugă într-un SUV Nissan negru, a declarat poliția după incident.

trump club golf

trump club golf / sursa foto: captura video

Trump: Femeile sunt mai inteligente decât bărbații

„Vreți să aflați un alt fel de miracol?, a întrebat Trump mulțimea de la evenimentul din Michigan, după ce a lăudat Secret Service. „Tipul fugea acum pentru a-și salva viața și avea mașina la o stradă distanță. Și o femeie, care trecea cu mașina pe acolo, a văzut un bărbat pe stradă, o stradă destul de aglomerată, alergând. Și l-a urmărit. Și s-a urcat în mașină. Și ea s-a oprit pentru că a crezut că el era necaz. Arăta ciudat”.

„Ea l-a urmărit, nu era foarte departe, a parcat mașina în spatele mașinii lui și a început să-i facă poze la plăcuța de înmatriculare. Serios, cine ar face asta?” a mai spus Trump, adăugând că femeia „a fost cu adevărat uimitoare”.

Candidatul Republicanilor a adăugat că femeia a trimis rapid acele imagini autorităților. „Femeile sunt mai inteligente decât bărbații”, a spus Trump mulțimii de la miting, adăugând că și-ar dori să o cunoască.

Reamintim că, la scurt timp, Ryan Wesley Routh a fost oprit de poliție în timp ce mergea spre nord, pe autostrada I-95. El a fost dus luni în fața instanței, sub acuzația de deținere a unei arme de foc de către un infractor condamnat și deținerea unei arme de foc cu un număr de serie șters. Dar acuzațiile ar putea fi extinse.

Aceasta a fost cea de-a doua tentativă de asasinat care îl viza pe Donald Trump în ultimele două luni, de când se află în campanie electorală, după cel din iulie, din Pennsylvania, potrivit BBC.

Revista presei