Val de concedieri la Microsoft. Sute de angajați rămân șomeri

Val de concedieri la Microsoft. Sute de angajați rămân șomeri Microsoft. Sursa foto: efes/ Pixabay
Microsoft a anunțat joi că va renunța la 650 de angajați din cadrul diviziei Xbox, în cea mai recentă rundă de concedieri care afectează sectorul jocurilor video, conform unui raport CNBC. Aceasta este a treia rundă majoră de reduceri de personal în divizia de gaming a companiei de la achiziția Activision Blizzard, celebrul editor al francizei "Call of Duty", într-o tranzacție evaluată la 69 de miliarde de dolari.

Disponibilizările vizează mai multe posturi din cadrul Xbox

Reprezentanții Microsoft au confirmat pentru CNBC că disponibilizările vizează, în principal, funcțiile corporative și cele de asistență din cadrul Xbox. De asemenea, Bloomberg News a relatat despre aceste concedieri, menționând că decizia vine ca parte a eforturilor companiei de a-și ajusta structura organizațională post-fuziune.

Phil Spencer, directorul general al Microsoft Gaming, a transmis un mesaj intern angajaților, explicând că această măsură „dificilă” este necesară pentru a asigura succesul pe termen lung al diviziei de gaming. Spencer a subliniat că, deși restructurarea afectează anumite echipe, niciun joc, studio sau dispozitiv nu va fi anulat sau închis.

Platforma Xbox Live a picat în ziua lansării jocului Call of Duty: Modern warfare

sursă foto: arhiva EvZ

Microsoft acordă sprijin pentru angajații afectați

„Suntem recunoscători pentru contribuțiile colegilor noștri care vor fi afectați de această schimbare”, a declarat Spencer. El a mai precizat că angajații din SUA vor primi pachete compensatorii care includ indemnizații, asistență medicală extinsă și suport în găsirea unui nou loc de muncă.

În afara Statelor Unite, aceste pachete vor varia în funcție de legislația fiecărei țări.

Concedierile vin într-un moment de transformări semnificative în industria jocurilor video, în care Microsoft încearcă să își consolideze poziția prin achiziții și reorganizări interne. Compania rămâne angajată în planurile sale de creștere și dezvoltare, dar restructurările reflectă nevoia de a eficientiza operațiunile în urma expansiunii recente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Microsoft nu este singurul titan al jocurilor care reduce din locurile de muncă. Principalele studiouri de jocuri au tăiat mii de poziții în întreaga lume, începând din 2023 și continuând și în 2024, conform postului TV CNBC.

În februarie, Sony din Japonia a anunțat că va concedia 900 de lucrători din unitatea sa PlayStation. Firma de software pentru jocuri Unity, serviciul de streaming live deținut de Amazon, Twitch, editorul de jocuri mobile Playtika și platforma socială Discord au anunțat, de asemenea, runde substanțiale de concedieri.

Revista presei