Mbappe în conflict financiar cu PSG. Dispută de 60 de milioane de dolari

Mbappe în conflict financiar cu PSG. Dispută de 60 de milioane de dolari Kylian Mbappe. Sursa foto Facebook

Două dintre cele mai mari nume din fotbal sunt implicate într-o dispută salarială ce ar putea ajunge în instanță.

Paris Saint-Germain (PSG) și fostul lor atacant, Kylian Mbappe, acum la Real Madrid, se află în conflict din cauza unor salarii neplătite înainte de plecarea căpitanului echipei Franței către capitala Spaniei, în luna iulie.

Disputa dintre Mbappe și PSG

Mbappe susține că PSG îi datorează 60,6 milioane de dolari în salarii. Atacantul afirmă că îi este datorată această sumă totală din cauza unui bonus de semnare neplătit, pe care îl aștepta în februarie, ultimele trei luni de salariu, precum și un „bonus etic” aferent perioadei respective.

PSG și Mbappe au intrat în conflict anul trecut, când atacantul a refuzat să semneze o prelungire a contractului. Atunci, el a fost exclus din echipă. Ulterior, a fost reintegrat în prima echipă după ce părțile au ajuns aparent la o rezoluție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa a raportat anul trecut că Mbappe ar fi fost de acord să renunțe la bonusurile de loialitate dacă ar fi părăsit PSG gratuit. Apoi, în ianuarie, Mbappe a declarat că a încheiat un acord cu președintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, pentru a „proteja toate părțile și a menține liniștea clubului pentru provocările viitoare”, relatează Al Jazeera.

Așa cum era de așteptat, atacantul a părăsit clubul la sfârșitul sezonului 2023-24 și a ajuns la Real Madrid.

Care este situația actuală?

Avocații celor două părți s-au întâlnit miercuri dimineață, după ce Mbappe, care s-a alăturat Realului în această vară, și-a trimis cazul către comisia juridică a Ligii Franceze de Fotbal (LFP), care a propus apoi medierea.

Anturajul lui Mbappe a declarat miercuri că au refuzat oferta ligii de a acționa ca mediator între părți.

„Posibilitatea unei medieri a fost menționată”, a spus anturajul lui Mbappe într-o declarație. „Această posibilitate a fost respinsă în cadrul întâlnirii de reprezentantul jucătorului. O mediere ar fi inutilă pentru a stabili o lipsă de plată care poate fi verificată printr-o simplă analiză a fluturașului de salariu al jucătorului.”

PSG a salutat propunerea de mediere. „Paris Saint-Germain este foarte mulțumit de audierea de două ore de astăzi în fața comisiei”, a declarat clubul francez. „Clubul a reamintit că jucătorul a făcut angajamente publice și private clare, care trebuie respectate, având în vedere beneficiile fără precedent de care a beneficiat din partea clubului în cei șapte ani fantastici petrecuți la Paris.

„În lumina argumentelor orale și documentate prezentate de club, comisia a insistat asupra unei medierii între părți, pe care Paris Saint-Germain o caută de multe luni.

„Comisia a invitat acum jucătorul să ia în considerare procesul de mediere.”

Mbappe, născut la Paris, și-a început cariera profesională la Monaco. Acolo, el a trecut prin toate nivelurile de la echipele de tineret. Atacantul a venit la PSG din Monaco pentru 132,5 milioane de dolari în 2018, după un împrumut. În același an, a debutat internațional pentru Franța, marcând 48 de goluri în 86 de meciuri.

Mbappe a câștigat șase titluri în șapte sezoane la PSG. În ultimul sezon, a fost golgheterul ligii cu 27 de goluri.

Revista presei