Premier League este lider în Europa. Cluburile care au cheltuit cei mai mulți bani pentru transferuri

Premier League este lider în Europa. Cluburile care au cheltuit cei mai mulți bani pentru transferuri Premier League. Sursă foto- facebook

În prezent, Premier League este una dintre cele mai atractive și mai scumpe ligi din lume. De altfel, competiția are parte de o atenție deosebită din partea fanilor din întreaga lume. Această ligă este cunoscută pentru rivalitățile marilor echipe care se luptă pentru marele titlu.

Adesea atmosfera pe stadioanele Premier League este vibrantă, cu suporteri pasionați care creează jocuri energice pline de emoții. Cu toate acestea, Premier League continuă să fie epicentrul fotbalului mondial, având un amestec de tradiție, inovație și excelență.

Premier League este lider în Europa

Cheltuielile Premier League pentru jucători noi în perioada de transferuri din această vară au scăzut cu 14% față de perioada similară a sezonului trecut. În total, cluburile engleze au cheltuit suma impresionantă de 1,88 miliarde de euro pentru jucători noi în această vară. Acest lucru face ca prima ligă engleză să fie confortabil cea mai cheltuitoare ligă din Europa.

Urmează Serie A, cu cluburile italiene care au cheltuit doar 778 de milioane de euro până în prezent.

Ne puteți urmări și pe Google News
Serie A. Sursă foto- wikipedia

Serie A. Sursă foto- wikipedia

Următoarele două ligi, Bundesliga și LaLiga, au cheltuit în total 1,64 miliarde de euro. ceea ce este totuși mai puțin decât banii cheltuiți de cluburile din Premier League.

Cu toate acestea, în timp ce fotbalul englez rămâne confortabil pe primul loc în rândul omologilor săi din fotbalul european, s-a înregistrat o scădere notabilă a cheltuielilor în această vară. În același moment al perioadei de transferuri din vara trecută, cele 20 de cluburi din Premier League cheltuiseră deja 2,16 miliarde de euro pe jucători noi.

Ceea ce înseamnă că eșalonul superior al fotbalului englez a cheltuit până acum cu 280 de milioane de euro mai puțin decât în acest moment al anului trecut și cu 1 miliard de euro mai puțin decât suma totală cheltuită pe parcursul întregii perioade de transfer din vara sezonului trecut. Astfel, cluburile engleze din prima ligă ar trebui să cheltuiască 111 milioane de euro în fiecare zi de acum și până la sfârșitul ferestrei actuale doar pentru a egala cheltuielile din vara trecută.

Cheltuielile cluburilor din sezonul trecut

Poate cel mai important lucru de subliniat este că perioada de transferuri din vara anului trecut a fost una deosebit de aglomerată. Suma de 2,9 miliarde de euro cheltuită de cluburile din Premier League pentru noi jucători a fost a doua cea mai mare cifră din ultimii 10 ani pentru acest campionat.

Transfer în Premier League. Sursă foto- instagram

Transfer în Premier League. Sursă foto- instagram

Dacă luăm în considerare faptul că aceste cifre anterioare includ și ferestrele de transfer de iarnă. Reiese cu siguranță o scădere cu 14% a cheltuielilor comparativ cu vara trecută.

În altă ordine de idei, dacă luăm în considerare faptul că cheltuielile medii ale ligii pe parcursul celor nouă sezoane anterioare se ridică la 2,02 miliarde de euro. Acest lucru sugerează că acest sezon se desfășoară de fapt destul de normal. Cu toate acestea, cluburile au înregistrat o schimbare notabilă în cheltuielile lor în ultimele 12 luni.

Când filtrăm în funcție de cluburile care au cheltuit mai mult sau mai puțin decât vara trecută. Putem vedea rapid care sunt principalii vinovați pentru scăderea cheltuielilor din Premier League. Astfel, cel mai auster club în fereastra de transferuri din această vară în comparație cu cea de anul trecut este nimeni altul decât Arsenal.

Echipele de top din Premier League

Acest club a cheltuit cu 158,2 milioane de euro mai puțin decât la începutul sezonului 2023- 2024. Iar în spatele lor se află Chelsea (cu 144 de milioane de euro mai puțin pe taxe de transfer). Urmând Liverpool (132 de milioane de euro), Manchester City (94 de milioane de euro) și Newcastle United (111 milioane de euro).

Cluburile care joacă în Premier League. Sursă foto- facebook

Cluburile care joacă în Premier League. Sursă foto- facebook

Cu toate acestea, este posibil ca această situație să se schimbe. Se așteaptă ca Chelsea, Newcastle și Man City să facă unele achiziții înainte de sfârșitul ferestrei. De altfel, pentru Liverpool este foarte puțin probabil să treacă întreaga vară fără a semna măcar un jucător.

În ciuda scăderii generale a cheltuielilor, unele cluburi din prima ligă au cheltuit considerabil mai mulți bani de această dată. Spre exemplu, Everton a cheltuit cu 34,7 milioane de euro mai mult. Nottingham Forest a cheltuit cu 42,8 milioane de euro mai mult. De altfel, West Ham și Aston Villa au adăugat talente considerabile echipelor lor. Acestea au cheltuit cu 51,6 milioane de euro și, respectiv, 83,2 milioane de euro mai mult decât vara trecută.

Dar clubul care a cheltuit mai mult decât orice altă echipă din Premier League în comparație cu vara trecută este Brighton. Această echipă a cheltuit o sumă impresionantă de 134 de milioane de euro. Cu mult mai mulți bani, comparativ cu sezonul trecut.

Cheltuielile cluburilor promovate în acest sezon

Ceea ce este, de asemenea, destul de notabil sunt cheltuielile făcute de către cluburile promovate în acest sezon. De exemplu, în perioada de transferuri din vara anului trecut, Burnley, Luton Town și Sheffield United au cheltuit împreună 176,7 milioane de euro.

De data aceasta, Ipswich Town, Leicester City și Southampton au cheltuit 241,1 milioane de euro pe taxe de transfer. Asta înseamnă cu 64,5 milioane de euro mai mult pe taxele jucătorilor. Și există toate șansele ca cele trei cluburi să continue să cheltuiască bani până la data limită.

Revista presei
Omul zăpezilor. Volumul 1