O nouă donație pentru Poliția din Republica Moldova

O nouă donație pentru Poliția din Republica Moldova Politie Moldova donatie / sursa foto: FB

Poliția din Republica Moldova a primit în cursul zilei de miercuri o nouă donație de materiale necesare desfășurării activității sale.

O nouă donație pentru Poliția din Republica Moldova

Este vorba despre mai multe bunuri, printr care și unele de mare valoare, precum autoturismele de patrulare, care au intra în dotarea unor subdiviziuni ale Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova.

Materialele pentru Poliție au fost donate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților naționale de poliție în Republica Moldova”. Acest proiect este implementat de Organizația Internațională pentru Migrație, iar sprijinul financiar este acordat de Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

În ce constă donația

Donația pentru Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova include 10 vehicule de patrulare, care vor îmbunătăți răspunsul Poliției la situațiile de urgență, potrivit unui comunicat al instituției postat pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipamente Politie Moldova / sursa foto: FB

De asemenea, polițiștii moldoveni au primit 40 de camere video corporale, care vor spori responsabilitatea poliției și vor contribui la prevenirea corupției, precum și 40 de tablete robuste, pentru a consolida capacitatea ofițerilor detașați pe teren de a accesa bazele de date în timp real, mai informează sursa citată.

De asemenea, în dotarea Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova au intra și cinci truse, de ultimă generație, de detectare a contrabandei, pentru a îmbunătăți detectarea infracțiunilor transfrontaliere și 20 de noi stații de lucru.

Mulțumiri pentru donație din partea șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu

„Toate aceste bunuri vor favoriza munca eficientă a polițiștilor, timpul de reacție, integritatea și, evident, documentarea calitativă în timpul serviciului. Un mare mulțumesc partenerilor pentru suportul continuu acordat Poliției Naționale și pentru eficientizarea calității muncii oamenilor legii”, a declarat șeful Instectoratului Genral al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, după primirea donației.

În semn de recunoștință față de ajutorul acordat pentru consolidarea capacităților polițienești ale Republicii Moldova, șeful Poliției Naționale a Republicii Moldova a acordat distincția Medalia „Pentru cooperare” a Inspectoratului General al Poliției domnului Gavin Buchan, Ambasador al Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

Revista presei