Lucescu, antrenorul-fotbalist care a intrat în teren la 45 de ani. A jucat și împotriva fiului

Lucescu, antrenorul-fotbalist care a intrat în teren la 45 de ani. A jucat și împotriva fiului . Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mircea Lucescu este unul dintre puținii care se poate lăuda că a fost și antrenor, dar și fotbalist chiar și la 45 de ani. Practic așa a devenit cel mai în vârstă jucător din Divizia A.

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu. Sursa foto: Facebook/ FC Politehnica Iași

Cel mai în vârstă fotbalist-antrenor

Totul s-a întâmplat în 1990 când Dinamo a jucat împotriva Sportului Studențesc. La acel moment, Lucescu s-a trecut pe foaia de joc și a intrat în teren în minutul 76. În acest fel a driblat suspendarea primită la acel moment de FRF. Cert este că în toată cariera sa, Lucescu a scris istorie legat de fotbal. Drept urmare este al doilea cel mai titrat antrenor cu 35 de trofee în vitrină, la egalitate cu Pep Guardiola. La turci și ucraineni, Lucescu a antrenat cel mai mult, dar și cele mai de succes echipe.

De altfel cele mai mari performanțe, Lucescu le-a înregistrat cu Șahtior Donețk. Cu această echipă, antrenorul a obținut opt titluri de campioană a Ucrainei, șase Cupe și șapte Supercupe. De asemenea acesta a câștigat și Cupa UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen. După Donețk, Lucescu a decis să preia conducerea Zenit Sankt Petersburg. Dar nu a stat foarte mult acolo, așa că la un an după această preluare, în 2017 acesta a preluat Naționala Turciei. După turci s-a reîntors la Ucraineni, iar în 2023 a decis să se retragă din fotbal. Doar că sorții l-au adus înapoi în teren

L-a învins pe fiu, când antrenau echipe diferite

Cert este că iubirea sa față de fotbal a fost transmisă fiului său Răzvan. Acesta a fost o lungă perioadă jucător, iar acum este antrenor la fel ca și tatăl său. De altfel, cei doi s-au întâlnit și în teren, în 2005. La acel moment, seniorul antrena Donețk, iar juniorul rapid București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deși a jucat împotriva fiului, Mircea Lucescu nu s-a lăsat. Drept urmare meciul a fost câștigat de ucraineni cu 1-0.