Se întoarce canicula. Ce temperaturi ne așteaptă duminică și luni

Se întoarce canicula. Ce temperaturi ne așteaptă duminică și luni Caniculă. Sursa foto: Pixabay

După câteva zile cu temperaturi suportabile, dar și furtuni și ploi torențiale, canicula pune din nou stăpânire pe România. Specialiștii meteorologi au emis o nouă avertizare.

Canicula revine în România

Sâmbătă dimineața, meteorologii au emis o nouă avertizare de caniculă, Cod galben. Aceasta este valabilă pentru București și încă 12 județe pentru zilele de duminică și luni. Săptămâna viitoare va fi cald în majoritatea regiunilor din țară.

Meteorologii anunţă un nou val de caniculă, fiind emisă o avertizare cod galben pentru zilele de duminică şi luni. Avertizarea vizează municipiul Bucureşti şi 12 judeţe, unde temperaturile vor ajunge la 37 de grade, transmite News.ro.

Disconfort termic în Oltenia și Muntenia

Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei sunt vizate de avertizarea de cod galben de caniculă, iar meteorologii precizează că în aceste zone disconfortul termic va fi accentuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 34...37 de grade, mai ridicate luni (29 iulie) în sudul Olteniei”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că disconfort termic accentuat şi caniculă vor fi duminică (28 iulie) şi în Banat, Crişana, estul Munteniei, în Moldova şi pe alocuri în Transilvania, unde se vor înregistra maxime de 35...36 de grade, dar luni (29 iulie), în aceste regiuni, valorile termice nu vor mai depăşi 32...33 de grade.

Temperaturi caniculare vor fi înregistrate în județele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti

Valul de caniculă din 2024 rămâne în istorie

Luna iulie din vara 2024 va fi fără îndoială desemnată una dintre cele mai călduroase luni din istorie măsurătorilor din România, sunt de părere specialiștii meteorologi.

Pentru prima oară, românii au înfruntat cinci zile la rând de cod roșu în care temperaturile au trecut de 43 de grade Celsius la București. De asemenea, Capitala a înregistrat cele mai calde nopți cu temperaturi de peste 25-26 grade Celsius.

La Oravița s-a înregistrat un record de cea mai călduroasă noapte când minima a fost de +29,8 grade Celsius.

Revista presei