Probleme la sistemul de plată pentru rovinietă. Traficul în zona frontierei, îngreunat

Probleme la sistemul de plată pentru rovinietă. Traficul în zona frontierei, îngreunat Rovinietă. Sursa foto: Facebook/ CNAIR

România. În această noapte, sistemul de plăți pentru rovignete si peaje nu va funcționa la aceeași capacitate ca până acum. Potrivit CNAIR, activitatea de emitere a acestora ar urma să fie îngreunată. Prin urmare, cei care ajung în zona frontierei se pot confrunta cu aglomerația.

Probleme pentru șoferii care vor să facă plata pentru rovinietă

În noapte de marți spre miercuri, activitatea de emitere a rovinietelor și a peajelor ar putea fi afectată. Conform CNAIR, procedurile în sistem ar putea fi îngreunate sau chiar întrerupte. Conducătorii auto se pot lovi de această situație în intervalul 00:00-02:00.

Aglomerație la granițe

Operațiunile prin SIEGMCR ar putea să aibă blocaje sau să fie întrerupte. CNAIR îi anunță pe conducătorii auto că se pot confrunta cu blocaje în zona frontierei. Motivul acestor întreruperi este legat de updatarea echipamentelor de comunicații folosite pentru aceste proceduri.

În intervalul orar respectiv, s-ar putea forma cozi la ieșirea din țară, spun reprezentanții instituției. Șoferii își pot achiziționa rovinieta cu 30 de zile înainte de data de început a valabilității.

Ne puteți urmări și pe Google News
Poliția de Frontieră, Vameșii, rovinietă

Sursa foto: Poliția de Frontieră

„Reaminitim utilizatorilor că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24:00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cum pot acționa conducătorii auto care vor să își achiziționeze rovinietă

În cazul peajului, acesta poate fi plătit în termen de 24 de ore de la trecere. Actualul sistem de plăți a fost implementat pentru reduce timpul de așteptare de la frontieră. Periodic, acesta trece printr-o procedură de update, moment în care operațiunile pot fi îngreunate sau întrerupte complet. 

Discuțiile legate de plata rovinietei stârnesc multe reacții în rândul șoferilor. Mulți dintre aceștia susțin că majorarea accizelor la carburanți ar trebui să determine eliminarea taxei respective.

Revista presei