Se face lumină cu privire la atentat. Șefa dispozitivului de securitate al lui Trump, citație de la Congres

Se face lumină cu privire la atentat. Șefa dispozitivului de securitate al lui Trump, citație de la Congres Trump / sursa foto: arhiva evz

Statele Unite. Comisia pentru Supraveghere și Responsabilitate din Camera Reprezentanților a citat-o pe miercuri, 17 iulie, pe Kimberly Cheatle, șefa dispozitivului de securitate a fostului președinte Donald Trump, în cazul tentativei de asasinat de sâmbătă.

Donald Trump, la un pas să fie ucis. Congresul va ancheta erorile dispozitivului de securitate

Oficialul american a declarat că va da curs citației și că prima audiere în Congresul american privind tentativa de asasinat asupra fostului lider de la Casa Albă, Donald Trump, va avea loc luni, 22 iulie.

Șeful Comisiei din Camera Reprezentanților, James Comer, a declarat la rândul lui că audierea este necesară, după ce „lipsa de transparență și eșecul de a coopera” a determinat opinia publică de peste Ocean să pună la îndoială conducerea lui Cheatle.

„Tentativa de asasinare a fostului președinte și a actualului candidat republican pentru Casa Albă reprezintă un eșec total al misiunii de bază a agenției și necesită supravegherea Congresului”, a scris Comer în scrisoarea adresată lui Cheatle.

Ne puteți urmări și pe Google News

Homeland Security a deschis o anchetă internă

De asemenea, Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, a anunțat înființarea unui grup de lucru care va investiga carențele de securitate din timpul tentativei de asasinat asupra candidatului republican Donald Trump.

De asemenea, inspectorul general al Departamentului pentru Securitate internă a declarat că instituția pe care o conduce a deschis o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la erorile de sâmbătă.

Reamintim că Thomas Matthew Crooks, autorul tentativei de asasinat, a reușit să se urce pe acoperișul unei clădiri în timpul mitingului electoral susținut de Donald Trump în Butler, Pennsylvania.

Donald Trump a fost rănit ușor la urechea dreaptă

Anchetatorii au misiunea de a răspunde la întrebarea cum a fost posibil ca tânărul de 20 de ani să păcălească dispozitivul de securitate și să pună în primejdie viața fostului președinte american, Doanld Trump.

Lunetiștii au reușit să-l elimine pe agresor, dar nu înainte ca acesta să tragă opt focuri. O persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite grav în urma tentativei de asasinat, în timp ce Donald Trump a fost rănit ușor la ureche, informează publicația The Sun.

Revista presei