Noi probleme pentru AUR. George Simion, anchetat într-un al doilea dosar penal

Noi probleme pentru AUR. George Simion, anchetat într-un al doilea dosar penal George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

Ancheta legată de falsificarea semnăturilor se extinde. George Simion este vizat de într-un al doilea dosar penal instrumentat de Parchet. Acesta susține că demersurile au legătură cu o încercare de înlăturare a partidului AUR de pe listele electorale.

George Simion, despre cel de al doilea dosar penal

În prezent, liderul AUR nu are nicio calitate în dosarul semnăturilor false. Acesta a fost menționat în comunicatul transmis de Parchet, însă fără nume. Totuși, numele său ar fi legat de un al doilea dosar penal. George Simion a făcut anunțul, precizând că acuzațiile noi au legătură cu infracțiunea de constituire a unui grup infracțional.

„Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România! Salutăm procurorii politici din Țara Lăpușului!”, a scris Simion pe Facebook.

Campania electorală se încheie cu scandal

Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar. Soțul senatoarei Diana Șoșoacă este acuzat că a fasificat semnături pentru depunerea candidaturii sale la Parlamentul European.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, vizat ar fi și George Simion, care i-ar fi instigat pe membrii unui partid să falsifice „mii de liste de susținători”. Numele acestuia nu a fost specificat de Parchet.

Alegeri, George Simion

Alegeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

„În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.”, a anunțat Parchetul General.

Cum se apără George Simion

Cum a comunicatului transmis de Parchet, acesta a precizat că nu este un lider extremist, iar acuzațiile nu ar avea legătură cu numele său.

„Eu nu sunt lider extremist, iar procurorii nu mi-au transmis nimic până la această oră. Zeci de apropiaţi de-ai mei şi membri din echipa de campanie sunt citaţi ca martori pentru azi şi zilele următoare şi puşi să dea declaraţii despre mine! Motivul audierilor total abuzive a martorilor (nu au fost citaţi pe procedura normală) este încercarea de scoatere a AUR din competiţia electorală. Martorii sunt întrebaţi cu insistenţa despre preşedinte partidului, George Simion”, a spus preşedintele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.